Aquesta setmana a Fred i Calent volem analitzar les possibilitats culinàries, les propietats nutricionals i terapèutiques i totes les curiositats que envolten el món del cacau i de la xocolata. Posarem a prova els ciutadans de Palma per si saben reconèixer si una xocolata té molta quantitat de cacau o no en té gens. Na Marta Simonet i en Miquel Calent faran bombons casolans. Després na Marta conversarà amb uns grans amants de la xocolata: els nins petits. Els vol demanar com els agrada més menjar-la.
Na Fanny Pons ens explicarà quines xocolates són més saludables, quins falsos mites l’envolten i entrevistarà el psiquiatre José Carbonell per saber què fa que la xocolata ajudi a combatre l’ansietat o la depressió.
En Miquel Calent visitarà el pastisser Lluís Pérez per veure com s’empra el cacau a la rebosteria. També anirà a veure el cuiner mexicà David Moreno per tastar el cacau així com es pren a Mèxic.
I com sempre, en Miquel ens cuinarà dos plats. Un serà un pastís de cacau que molts segur que podreu provar de fer a casa vostra. Després farà un altre plat que és un homenatge els aguiats que s’acostumen a menjar a les nostres Illes i als quals moltes vegades s’hi afegeix xocolata.
Fred i Calent és el programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent, que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca, parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.
Fred i Calent s’emet cada dilluns a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @IB3 i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.
A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.