FREDERICA+MONTSENY%2C+LA+DONA+QUE+PARLA%3A+La+primera+dona+ministra+a+Europa

Dilluns a les 22.45

FREDERICA MONTSENY, LA DONA QUE PARLA: La primera dona ministra a Europa

Aquesta producció s’estrenarà dilluns dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Dilluns dia 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona i aquest dia ha estat el triat per a l’estrena conjunta per part de TV3, À Punt Mèdia i IB3 Televisió de la producció Frederica Montseny, la dona que parla.

El llargmetratge Frederica Montseny, la dona que parla, en el qual IB3 ha participat, narra la història de la líder anarcosindicalista que va acceptar el càrrec de ministra de Sanitat durant la Segona República, fet que la va convertir en la primera dona ministra a Europa. “Frederica Montseny, la dona que parla” explica el conflicte intern d’una dona idealista que s’haurà de qüestionar a si mateixa fins a esdevenir poderosa i pragmàtica. Amb aquest treball es vol retre homenatge a una dona extraordinària del passat, amb unes conviccions molt actuals.

Una producció de Miriam Porté per a Distinto Films en coproducció amb TV3, dirigida per Laura Mañá i protagonitzada per Màrcia Cisteró i Emilio Gutiérrez Caba. El repartiment es completa amb Òscar Muñoz, Miquel Gelabert, Ivan Benet, David Bagés, Fran Nortes i Pep Ambròs, entre altres.

Aquesta emissió conjunta s’afegeix a la que ja es va fer per part de les tres televisions autonòmiques el passat mes d’octubre amb la pel·lícula La mort de Guillem.

IB3 Televisió estrenarà Frederica Montseny, la dona que parla dilluns, 8 de març a les 22.45 h.

Sinopsi

Fins a quin punt val la pena trair els propis ideals pel que sembla un bé major?

En plena Guerra Civil, la influència de l’anarcosindicalisme du el govern de la República a incloure ministres anarquistes, d’entre els quals, Frederica Montseny, una de les dirigents més influents del moviment.

Montseny accepta el càrrec a contracor, perquè no creu en les formes de poder, però ho veu com l’única opció efectiva per evitar l’auge del feixisme. Això la converteix en la primera dona ministra d’Espanya. Però la guerra l’acaba guanyant Franco, i Montseny s’ha d’exiliar a França. Allà s’enfronta a un judici d’extradició en què, si vol guanyar, s’ha de mostrar com a àvida defensora de la República.

Ella s’hi nega, ja que es penedeix de la seva decisió d’entrar al govern. Però, si perd el judici, retornarà a l’Espanya franquista, on serà executada. Frederica ha de decidir entre anar en contra de les seves conviccions o conservar la vida.