ZOOM%3A+Futbol+de+plata%2C+el+somni+%C3%A9s+ara

Dissabte a les 19.25

ZOOM: Futbol de plata, el somni és ara

A poques hores de l’inici de la fase de play-off d’ascens a Segona Divisió, per primera vegada tres clubs illencs opten a pujar a la desitjada categoria de plata: l’Atlètic Balears, la Penya Esportiva Santa Eulària i la UD Eivissa.

Un somni que emergeix d’una època fosca, de confinament i crisi sanitària, i que esdevé una necessària catarsi col·lectiva.

Marc Fraile s’aixeca a les sis del matí per treballar com a transportista a la seva fruiteria familiar. Com ell, altres companys de la Penya, futbolistes aficionats que combinen entrenaments amb les seves feines corrents. Raúl Casañ, entrenador del club, ha sabut treure profit d’un equip humil, però fortament arrelat a Santa Eulària. La UD Eivissa, en canvi, és un club nou creat a cop d’injecció econòmica del seu president, Amadeo Salvo, empresari i exfutbolista. Un dels seus fitxatges, el davanter Sergio Cirio, és testimoni de l’ascens meteòric del club, que amb només tres anys opta a la categoria professional.

A Mallorca, qui té l’ascens a 90 minuts és l’Atlètic Balears. Pepe Gómez, delegat de camp, no s’ha perdut un partit en 30 anys. Enguany que es jubila, però, no pot viatjar amb el club a Màlaga perquè és grup de risc. Com tampoc no viatjarà Joan Mascaró, l’encarregat de material conegut popularment com McGiver, que va patir un infart recentment. Dos emblemes del club que miraran junts el partit de diumenge, des del sofà de casa. La #Covid19 ha generat un escenari futbolístic insòlit: tres clubs illencs pugnant per ser equips de Segona.

Comença el play-off, el somni és ara.

Zoom, dissabte 19.25 h