Les organitzacions empresarials CEOE i Cepyme no s'han sumat a aquest acord
9El Govern ha arribat a un acord amb CCOO i UGT per pujar el salari mínim interprofessional (SMI) a 1.000 euros mensuals amb efectes des de l’1 de gener d’enguany, el que suposa 35 euros més que l’SMI vigent actualment (965 euros al mes per catorze pagues).
La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha firmat l’acord en nom del Govern, mentre que els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, respectivament, han signat per la part sindical.
Les organitzacions empresarials CEOE i Cepyme no s’han sumat a aquest acord, tal com s’esperava després de rebutjar ahir els seus òrgans de govern, per unanimitat, la proposta del Govern, coincident amb la dels sindicats, d’elevar l’SMI a 1.000 euros al mes per a 2022.
En una compareixença de premsa després de la signatura de l’acord, la vicepresidenta ha agraït a tots els agents socials el treball realitzat en aquesta mesa i ha assenyalat que, encara que l’acord només s’ha subscrit amb els sindicats, l’important és que hi ha hagut diàleg social.
“El Govern i els agents socials que avui signam aquest acord compleixen amb el seu país. Pujar l’SMI ha sigut molt positiu per al nostre país i molt positiu per a la nostra economia”, ha destacat la vicepresidenta, que ha afegit que la “millor eina per a combatre la pobresa laboral” és l’SMI.
L’acord entre el Govern i els sindicats es produeix després de la reunió que van celebrar a partir de les 11.30 hores els equips negociadors del Ministeri de Treball i dels agents socials –incloent els de les patronals– per a abordar la pujada del SMI per a enguany.
Les claus de les negociacions per apujar el SMI a 1.000 euros