HISTORIA+B%3A+Josep+Juan+Cardona%2C+capses+de+Cola+Cao+enterrades

Dimarts a les 22.15

HISTORIA B: Josep Juan Cardona, capses de Cola Cao enterrades

Aquest dimarts acaba la minisèrie HISTÒRIA B amb el capítol sobre Josep Juan Cardona, conseller de Comerç, Indústria i Energia del Govern de les Balears durant el període del 2003 al 2007. Va ser acusat i condemnat a setze anys de presó per liderar una trama corrupta en què va desviar més de vuit milions d’euros de fons públics, en el si de l’operació Scala.

 

Josep Juan Cardona, col·loquialment conegut com a Pep des Ferrer, va ser acusat i condemnat a setze anys de presó per liderar una trama corrupta que va desviar més de vuit milions d’euros de fons públics, en el si de l’operació Scala. Fou acusat pels seus subordinats. Una d’elles, Antònia Ordines, parlarà per primera vegada davant una càmera de televisió explicant la seva versió dels fets.

Cardona va ser considerat autor dels delictes d’associació il·lícita, malversació de cabals públics, delictes continuats de suborn, prevaricació i falsedat documental per funcionari i en document mercantil, així com frau a l’administració. Malgrat tot, encara molta gent pensa que és innocent i que els diners varen anar al Partit Popular. S’ha demanat un indult que no ha estat concedit. Ell sempre s’ha considerat innocent dels fets. Hi havia més persones implicades que no han estat acusades?

Història B es pot mirar, a les 22.15 hores, a IB3 Televisió i A la Carta al web d’IB3.