Especialistes adverteixen que és molt difícil que un convent d'origen medieval de monges tancades sigui apte per altres activitats que no sigui per la qual es va crear: que era la vida contemplativa
El litigi entre el Bisbat de Mallorca i les monges tancades jerònimes per la propietat del convent de Sant Elisabet, també conegut com “de Sant Jeroni, ha enfrontat dues parts de l’Església per una part molt golosa del centre històric de Palma. Aquest convent ocupa gairebé tota una illeta de carrers, de gran valor patrimonial.
La presidenta dels monestirs de monges jerònimes, sor Àngeles Sanz, serà demà a Palma, per valorar la sentència que reconeix les monges com a propietàries. Mentrestant, el bisbe Sebastià Taltavull ja ha anunciat que recorrerà la sentència que anul·la la immatriculació del monestir
Al marge de quina institució en sigui la propietària final, tot el conjunt està catalogat com a Bé d’Interés Cultural pel Consell de Mallorca, i a la vegada, el Pla General d’Ordenació Urbana de Palma en limita molt els usos que pugui tenir en el futur. Segons aquest document, només pot acollir activitats assistencials, socials o culturals.
Especialistes adverteixen que és molt difícil que un convent d’origen medieval de monges tancades sigui apte per altres activitats que no sigui per la qual es va crear: que era la vida contemplativa. I si un dia es presentàs un projecte de construcció d’hotel, el Consell de Mallorca ho hauria d’estudiar.
El convent de Santa Elisabet només podrà acollir activitats assistencials, socials o culturals
El Bisbat de Mallorca recorrerà la sentència que anul·la la immatriculació del monestir de Santa Elisabet