IB3%2C+amb+el+Dia+Internacional+contra+el+Trastorn+de+la+Conducta+Aliment%C3%A0ria

30 11 2023

IB3, amb el Dia Internacional contra el Trastorn de la Conducta Alimentària

Amb motiu del Dia Internacional contra el Trastorns de la Conducta Alimentària, IB3 Televisió estrena Petricor, un llargmetratge documental de mirada introspectiva i íntima sobre aquesta malaltia. Dirigit per Victòria Morell i coproduït per IB3, s’emet el proper dissabte, dia 2 de novembre, a les 21.40 hores.

Tres dones de diferents generacions conviuen amb un trastorn de la conducta alimentària. Tres realitats fosques i esperançadores marcades per un trauma infantil al qual tracten d’enfrontar-se per a tornar a la vida.

Tres anys de rodatges

Un dels valors afegits d’aquest documental és el vincle que ha sabut generar la directora amb les pacients. Aquest fet ha implicat que Morell pogués conviure amb el dia a dia de les protagonistes. A més, a causa de l’experiència personal amb la malaltia, l’autora ha sabut allunyar-se dels clixés del físic i la moda que s’enganxen als trastorns de conducta alimentària i aproximar-s’hi des d’una mirada introspectiva i íntima, com no s’havia abordat amb anterioritat.

Victòria Morell i IB3

Nascuda als finals dels 80, Victòria Morell és directora, guionista i productora de continguts audiovisuals, llicenciada en Ciències Polítiques i especialitzada en periodisme. Destaca el seu treball en la direcció de la sèrie documental La Paca. Matriarca de la droga, per a IB3 Televisió. Durant quatre anys ha dirigit el programa feminista Dones per a IB3 ràdio.

Palmarès

Dels mèrits aconseguits amb Petricor, en destacam la projecció a l’Atlàntida Mallorca Festival l’any passat, el premi CIMA 2022 al Navarra International Film Festival, el premi a millor documental a l’Evolution Mallorca International i el premi Ciutat de Palma 2023.