IB3+analitza+la+fragilitat+energ%C3%A8tica+de+Menorca%2C+un+any+despr%C3%A9s+de+la+gran+pana+el%C3%A8ctrica%C2%A0

Dilluns a les 21h

IB3 analitza la fragilitat energètica de Menorca, un any després de la gran pana elèctrica 

Diferents programes de la cadena autonòmica s’aproparan dilluns a les causes i conseqüències de la gran fallida elèctrica de l’any passat i les possibles solucions a la situació energètica de l’Illa. 

La gran dependència energètica de Menorca es va fer palès fa un any, quan una fallida elèctrica va deixar dos terços de l’illa sense electricitat durant més de 56 hores. Un any després, els efectes d’aquella pana encara són visibles arreu de l’illa i les conseqüències comprenen més àmbits dels domèstics. 

El programa Al Dia d’IB3 Ràdio farà, a partir de les 11 i fins a les 13h, un programa especial des de l’Ajuntament de Ciutadella, en el qual polítics i administracions analitzaran la situació actual de l’illa en l’àmbit energètic. La seva visió es veurà reforçada amb l’opinió d’experts i tècnics. 

El vespre, després de l’IB3 Notícies vespre d’ IB3 Televisió, s’emetrà un especial informatiu en què s’analitzaran les claus del que va passar fa un any i quines són les possibilitats de l’illa per aconseguir incrementar la seva independència energètica. 

Els afectats un any després La situació actual de les persones, llars i empreses afectades per aquella pana elèctrica que deixà més 39000 abonats sense energia durant més de dos dies serà l’altre gran punt d’anàlisi. L’InfoMatí d’IB3Ràdio parlarà amb afectats i administracions dels ajuts econòmics. 

Els magazins d’IB3Televisió Els Dematins i Cinc Dies també faran especial referència als afectats per conèixer de prop les històries que hi ha darrere cada un dels casos. El programa Méteo analitzarà les conseqüències mediambientals del temporal i sobretot, dels efectes que podria tenir la no-recuperació de les finques a causa de l’elevat cost que té per als afectats. 

Tota la programació tant d’IB3 Televisió com d’IB3 Ràdio es pot seguir online a través del web ib3.org i recuperar a través de la web A la carta