IB3+comen%C3%A7a+el+rodatge+d%E2%80%99una+pel%C2%B7l%C3%ADcula+documental+que+recrea+la+vida+d%E2%80%99Aurora+Picornell

25 01 2023

IB3 comença el rodatge d’una pel·lícula documental que recrea la vida d’Aurora Picornell

Aquesta setmana ha començat el rodatge de la pel·lícula documental que recrea la vida d’Aurora Picornell, la líder sindicalista i feminista palmesana que va ser torturada i assassinada pels fascistes a Manacor la nit de Reis de 1937. Agnès Llobet és l’actriu que encarna el personatge de Picornell, “un repte molt il·lusionant” tal com ha reconegut durant el primer dia de rodatge, que ha tingut lloc a la Misericòrdia, en el centre de Palma.

Aquesta sèrie documental és una producció d’IB3, en col·laboració amb Quindrop, que investiga la vida de la líder sindicalista, les restes de la qual es van trobar l’any passat a la fossa de Son Coletes, a Manacor, tot i que en un principi es pensava que el seu cos estava a una altra fossa, la del cementeri de Porreres. Convertida ja en un símbol, el documental que IB3 estrenarà aquest 2023 ens mostrarà, per primera vegada, aspectes desconeguts de la vida d’aquesta dona feminista que va lluitar per la igualtat de les dones i per la millora de les condicions dels treballadors.

La producció d’IB3 està dirigida per Pedro de Echave i tendrà una part ficcionada que retratarà els episodis més importants de la vida d’Aurora Picornell i una altra part, documental, amb experts, historiadores i persones que han participat en la recuperació de la figura, tant de la seva empremta pública com a sindicalista i feminista com també de la seva personalitat. El llarg documental tindrà una durada de 60 minuts i el guió està escrit per Pedro de Echave i Nanda Hernández.

El rodatge s’allargarà durant les pròximes setmanes.