DIGITALITZACI%C3%93+IB3%3A+Adaptam+els+continguts+als+nous+reptes+del+futur

EPRTVIB informa

DIGITALITZACIÓ IB3: Adaptam els continguts als nous reptes del futur

Des de fa setmanes IB3 ha experimentat una renovació tecnològica i estètica com feia anys que no s’havia produït. Aquesta renovació és el resultat d’un procés de renovació estètica, acústica, i tecnològica per tal d’adaptar el mitjà de comunicació públic de les Illes Balears cap a la digitalització dels sistemes de feina i de creació de continguts.

Aquesta transformació digital respon a les necessitats que des de feia anys tota la infraestructura del mitjà de comunicació públic necessitava per poder assolir els nous reptes de futur i així oferir una millor i diversificada oferta de continguts i informacions per a tots els ciutadans de les Illes Balears. Moltes d’aquestes millores permetran el gran pas en l’àmbit digital que des de feia més de 15 anys no es duia a terme i que el gran avanç tecnològic que es viu a l’actualitat reclamava.

Una de les millores destacades s’ha produït als estudis de la ràdio pública balear que ha renovat el condicionament acústic i el mobiliari tècnic, a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera utilitzant un material acústic de fusta ranurada.

Amb aquest procés de renovació s’ha augmentat la potència en el processament d’àudio i s’ha incorporat la tecnologia puntera en transmissió d’àudio sobre IP, Dante, cosa que permetrà millorar la qualitat de les emissions en línia. Però també, s’ha millorat la funcionalitat dels mescladors, un fet que dota de més eines els operadors tècnics.

A més, s’ha renovat el mobiliari dels estudis, que planteja una línia més moderna i que s’adapta millor a les necessitats de les ràdios actuals. En el cas de la taula central de l’estudi 1 de la seu de Manuel Azaña, que és l’estudi més gros i des d’on es realitza el gruix de les emissions en directe, la seva forma i disposició s’ajusta a les retransmissions en línia que han esdevingut tendència en els darrers temps a les emissions radiofòniques. A les delegacions de Menorca i Eivissa els mescladors han passat d’analògic a digital, la qual cosa permetrà millorar la reciprocitat i connexió entre els estudis de les diferents illes.

En total s’han renovat 7 estudis (3 a Mallorca, 1 a Menorca, 1 a Eivissa i 1 a Formentera) i 4 cabines de locució (2 a Mallorca, 1 a Menorca i 1 a Eivissa).

Aquesta renovació ha estat gràcies a les empreses AEQ (que s’ha encarregat del mobiliari i l’equipament tècnic) i Macústica (encarregada del revestiment acústic).

En paral·lel, s’està implantant a totes les redaccions el sistema de producció Dalet, que facilitarà la integració dels continguts informatius multicanal del mitjà públic. És la darrera passa del procés de renovació tecnològica que IB3 ha duit a terme aquests darrers anys, amb una inversió global de 6 milions d’euros i que també es duu a terme a la televisió pública de les Illes Balears.

Les delegacions de Menorca, d’Eivissa i Formentera renoven els estudis de ràdio després de 15 anys

 

Després de 15 anys les delegacions del mitjà de comunicació públic de les Illes Balears han experimentat un procés de transformació digital que permetrà la digitalització dels continguts per tal d’oferir un increment en la qualitat, la immediatesa i la diversificació dels continguts a Menorca, Eivissa i Formentera. Les delegacions han estat objecte de la major renovació tecnològica des de la seva posada en marxa, l’any 2005.

A Menorca, durant els mesos de gener i febrer s’hi han instal·lat tres càmeres robotitzades, amb l’opció de connectar-les a cinc localitzacions diferents, tant al plató de televisió, l’estudi de ràdio o la redacció. Les càmeres podran ser operades tant des de la seu central a Calvià com des de Maó mateix, on s’ha renovat tot l’equipament tècnic audiovisual i la sala de realització.

Aquesta actuació ha vingut acompanyada de la reforma i actualització tècnica de l’estudi i la cabina de ràdio, on també s’ha renovat el condicionament acústic.

 

La doble millora permetrà guanyar en operativitat i augmentar la capacitat potencial d’emissió de continguts des de la delegació de Menorca. La propera posada en marxa de les noves instal·lacions farà possible fer entrades en directe tant als informatius com als magazíns de televisió, així com dur a terme tot tipus de reproduccions en línia tant en TDT com a través del portal web d’IB3.

A Eivissa i Formentera, els estudis de ràdio milloren l’acústica i canvien l’equip tecnològic per adaptar-se als nous paràmetres d’emissió. El nou equip de ràdio de la seu de Sant Rafel està preparat per integrar fins a tres càmeres robòtiques de televisió que permetran emetre en directe des del mateix estudi de ràdio.

A partir d’ara ja es poden realitzar reproduccions en línia i en directe des de l’estudi de ràdio a través dels canals de difusió tant a TDT com al web d’IB3.

En el cas de l’estudi de la delegació de la Savina, a Formentera, es disposarà de dues càmeres robotitzades i mòbils. D’aquesta manera, la ràdio pública a més d’escoltar-se també es podrà seguir en emissió en línia.