IB3+coprodueix+%26quot%3BLes+formes+infinites.+Llu%C3%ADs+Castaldo%2C+ess%C3%A8ncia+i+exist%C3%A8ncia+d%26apos%3Bun+ceramista%26quot%3B

02 07 2024

IB3 coprodueix “Les formes infinites. Lluís Castaldo, essència i existència d’un ceramista”

Sobre la figura d’un dels ceramistes més importants de tots els temps

La Fundació Pilar i Joan Miró estrena dijous el documental dirigit per Guillem Deyà i Irene Sala

El documental “Les formes infinites. Lluís Castaldo, essència i existència d’un ceramista” ens ofereix una mirada personal al recorregut artístic i vital d’un dels ceramistes més importants de tots els temps. S’estrena dijous dia 4 de juliol a les 20 h a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma. I, properament s’emetrà a IB3 Televisió. Ha estat produït per Espiral en coproducció amb IB3 Televisió i la col·laboració del Consell de Mallorca.

En el transcurs d’aquest treball de 70 minuts de durada es posa en valor la figura d’un dels ceramistes més importants de tots els temps, que beu dels grans mestres, com Llorenç Artigas i Antoni Cumella, i que ha comptat amb el suport, empatia i amistat de reconeguts artistes com Joan Miró, Camilo José Cela, Blai Bonet o Baltasar Porcel.

Però a més de fer justícia a l’artista mallorquí, aquesta pel.lícula és una mirada personal al recorregut artístic i vital de Lluís Castaldo a través de la presentació d’una periodista, Irene Sala, i dels ulls d’un realitzador i creador audiovisual, Guillem Deyà. Sala proposa a l’espectador un viatge honest i personal, però sense estridències ni personalismes a la història de Castaldo.

Lluís Castaldo és un creador inquiet i renovador, i un investigador i revolucionari. Reconegut a nivell nacional i internacional, no ha cessat mai en la seva recerca i creació de noves peces i obres. Estudià Belles Arts a Barcelona i començà fent pintura, però aviat es passà a la ceràmica i com si d’un cercle de vida es tractés, ara, als 88 anys, torna a pintar. Va ser pioner en la incorporació de la ceràmica en l’arquitectura i també en la frontalitat de les seves peces tornejades, que modula i fa créixer fins a límits insospitats.