IB3 emet avui a televisió i ràdio un debat amb els 8 candidats al Parlament de les Illes Balears

Dimecres a les 21.45h

IB3 emet avui a televisió i ràdio un debat electoral en el qual participaran els caps de llista al Parlament de les Illes Balears del Partit Popular, PSIB-PSOE, Podem, Més per Mallorca, El Pi, Ciutadans, Més per Menorca i Gent per Formentera. El programa informatiu es durà a terme a les 21.45 hores als estudis centrals d’IB3, a Calvià, tendrà una durada de 120 minuts i s’emetrà en directe. Les periodistes Neus Albis i Elena Gregori el conduiran i el moderaran.
El debat disposarà de la participació dels partits que varen obtenir representació a les darreres eleccions autonòmiques. Per tant, en nom del PP hi assistirà Gabriel Company, Francina Armengol ho farà del PSIB-PSOE, Juan Pedro Yllanes per Podem, Miquel Ensenyat per Més per Mallorca, Jaume Font per El Pi, Marc Pérez-Ribas per Ciutadans, Josep Castells per Més per Menorca i Sílvia Tur per Gent per Formentera.
El programa tendrà quatre blocs temàtics en els quals les diferents formacions podran contraposar les seves propostes electorals. Cada candidat disposarà al principi d’un torn d’intervenció per fixar posicions (l’ordre del qual s’ha sortejat) i després tendran dret lliure de paraula.

 

Cara a cara
El dimarts 21 de maig a les 21.40 hores es realitzarà un cara a cara entre Francina Armengol i Gabriel Company, caps de llista del PSIB-PSOE i PP respectivament. Aquest cara a cara té com a objectiu que es confrontin les propostes electorals de les dues formacions que varen sumar gairebé la meitat dels vots a les darreres eleccions. També es podrà seguir en directe i a la carta.

 

Extensa cobertura
A més de la realització del debat autonòmic i del cara a cara, IB3 també durà a terme 27 debats més i 40 entrevistes, productes informatius que es podran seguir per la ràdio, la televisió, en reproducció en continu, per xarxes socials i a la carta.
A la Ràdio es podran escoltar 4 debats que tindran lloc entre els candidats amb representació a cadascun dels 4 consells insulars i 23 debats municipals, d’una hora de durada i s’emetran amb desconnexió insular els matins de 12 a 13 hores. D’aquests 23 debats, 10 seran de municipis de Mallorca, 8 de Menorca i 5 de les Pitiüses.
A més, es destinaran 625 minuts als espais informatius per fer un seguiment dels actes de precampanya que organitzaran els partits polítics, amb un periodista amb dedicació constant per a cada partit i illa. Aquesta extensa cobertura informativa necessita un ampli desplegament humà; a aquest efecte, IB3 destinarà prop de 250 professionals a la producció de tots els seus programes especials.

 

Novetats
Com a novetat, cal destacar que per primera vegada, IB3 Ràdio inclourà als informatius Migdia (que tenen una desconnexió insular per a Mallorca, Menorca i les Pitiüses) un bloc d’informació electoral de caràcter municipal i insular, pròpia de cada illa.

 

Aposta multicanal
A la web d’IB3 es podrà consultar tota la informació produïda per les eleccions, a través d’un agrupador de contingut, on també es trobarà les dates dels debats i entrevistes als candidats a totes les institucions, tota la informació històrica de vot. Ho podeu consultar aquí: http://bit.ly/Eleccions26MIB3

Nit electoral
IB3 també prepara un gran dispositiu per informar del que succeirà durant el vespre del 26 de maig. A la televisió, a partir de les 19 hores, començarà un programa especial de seguiment dels resultats i de l’escrutini de vots, i a la ràdio s’iniciarà tot just en acabar l’informatiu habitual de les 19 hores. A les dues plataformes es faran públics a partir de les 20 hores els resultats d’un sondeig propi. I no només això, sinó que quan se’n coneguin els primers resultats es posarà en marxa el pactòmetre, una aplicació que permet certificar quins partits tenen la majoria per elaborar un pacte.