IB3+emet+dissabte+una+nit+dedicada+a+la+natura+amb+motiu+del+Dia+Mundial+del+Medi+Ambient

EPRTVIB informa

IB3 emet dissabte una nit dedicada a la natura amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

Amb motiu de la celebració demà divendres 5 de juny del Dia Mundial del Medi Ambient, IB3 Televisió dedicarà la nit del dissabte a la natura. Ho farà amb l’emissió de dos documentals, que són coproduccions d’IB3, i que destaquen la biodiversitat de les Illes Balears: ‘Menorca Reserva de la Biosfera. La recerca de l’equilibri’ i ‘L’arxipèlag indòmit’. I és que les Balears posseeixen una riquesa natural pràcticament incalculable. Milers d’espècies hi conviuen, fet que fa que les quatre illes esdevinguin un enclavament únic.

Amb l’emissió de la Nit de la Natura, IB3 continua apostant per dedicar els vespres del dissabte a reivindicar el patrimoni cultural, social i natural de les Balears.

 

‘Menorca Reserva de la Biosfera. La recerca de l’equilibri’ – 21.40 hores
La vida salvatge de Menorca i el compromís per conviure en equilibri amb ella són el fil conductor d’aquest documental de Paleàrtica films, coproduït per IB3, i dirigit per la família Escandell. 52 minuts d’històries que destapen alguns secrets que guarda l’illa, una de les reserves de biosfera més ben considerades, i que encara avui dia alguns menorquins desconeixen.

El documental és, a més, un homenatge a Menorca en el 25è aniversari com a Reserva de la Biosfera.

L’arxipèlag indòmit – 22.30 hores
El documental ens mostra com es transformen les Balears durant les quatre estacions i subratlla la seva riquesa natural per mar, terra i aire amb alta qualitat cinematogràfica. Es poden veure espècies molt difícils d’enregistrar com és el cas de la geneta eivissenca i d’un grup de voltors negres que mengen carronya amb la Serra de Tramuntana i el mar balear com a horitzó. A més també hi apareixen animals endèmics com el ferreret, aus amenaçades com el virot petit i d’altres amb històries singulars de rerefons, com el cas dels falcons marins que volen des de Madagascar fins a arribar a les Illes. Durant els 89 minuts de documental, no hi apareix cap element humà, només són protagonistes la riquesa natural de l’arxipèlag balear i la qualitat excepcional de les imatges.

Rubén Casas n’és el director i realitzador i IB3, un dels coproductors.