IB3 amplia el seu catàleg cinematogràfic

02 04 2019

Durant els propers 4 anys IB3 emetrà 63 noves pel·lícules i 6 sèries documentals, de les quals 19 són estrenes cinematogràfiques que encara no han estat emeses a la televisió en obert a Espanya. Així es desprèn de l’acord que signaren ahir la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) i la distribuïdora Entertainment One (E-One).

Aquest acord possibilita que IB3 (i la resta de televisions autonòmiques de la FORTA) puguin ampliar la seva oferta cinematogràfica i ho faci amb llargmetratges de gran impacte, com és el cas de ‘“Green Book”, “Molly’s Game, “El blues de Beale Street”, “Los archivos del Pentágono”, “Yo, Tonya” o “El vicio del poder”.

Es tracta de pel·lícules amb diverses nominacions i premis que disposen del suport de la crítica cinematogràfica dins i fora del país. De fet, a la passada cerimònia dels Premis Oscar, el llargmetratge “Green Book” va aconseguir  3 estatuetes (millor pel·lícula, millor guió i millor actor secundari), mentre que “Yo, Tonya” va guanyar l’Òscar a la categoria de millor actriu secundària. Així mateix, “El Blues de Beale Street” també va obtenir un Óscar a la millor actriu i, finalment, “El vici del poder” se’n va endur una estatueta en la categoria de millor maquillatge i perruqueria.

A més d’aquestes pel·lícules, també s’emetran títols com: “7 días en Entebbe”, “Basada en hechos reales”, “La casa del reloj en la pared”, “Una cuestión de género”, “El gordo y el flaco”, “Anna”, “Where’d you go, Bernadette”, “The missing link”, “Wild Rose” i “Scary story to tell in the dark”.  Acompanyaran a aquestes 19 estrenes, 44  llargmetratges de llibreria i 6 sèries documentals.

El president de FORTA, Andreu Manresa,  assegura que “amb aquest acord es fa patent l’alt compromís de FORTA amb la cultura, ja que ajuda que els teleespectadors de les autonòmiques puguin tenir accés a una àmplia i variada oferta cinematogràfica de qualitat”.

L’acord ampliarà durant els pròxims quatre anys l’oferta cultural de les autonòmiques i farà possible que els teleespectadors de diferents territoris puguin gaudir, en primícia, d’un important nombre d’obres cinematogràfiques de qualitat.