IB3+%C3%A9s+el+canal+de+televisi%C3%B3+m%C3%A9s+vist+a+les+Illes+Balears+el+dia+de+Sant+Antoni

18 01 2023

IB3 és el canal de televisió més vist a les Illes Balears el dia de Sant Antoni

Gairebé 300.000 espectadors veieren en qualque moment les diferents retransmissions per les festivitats de Sant Antoni els dies 16 i 17 de gener, amb trenta-tres hores d’emissions en directe tant a ràdio com a televisió i una presència a onze localitats de Menorca, Mallorca i Eivissa

IB3 Televisió va ser líder absolut a les Illes Balears dimarts, dia de Sant Antoni, amb un 9,9% de quota de pantalla de mitjana, assolint pics del 16,9% durant la retransmissió del pi de Pollença. És el millor resultat en el dia de Sant Antoni des de 2014.

Després de dos anys sense poder gaudir d’una de les festes més arrelades a les Illes —Sant Antoni—, l’audiència ha donat suport a les retransmissions en directe i als programes especials que ha ofert IB3 Televisió durant els dies 16 i 17 de gener, acumulant gairebé 300.000 espectadors. Aquest seguiment ha convertit el canal en líder absolut a les Balears el dimarts, amb un 9,9% de quota de pantalla. El pic d’audiència va tenir lloc a les 22:06 del vespre d’ahir, amb una 16,9% de quota. És el resultat més bo en el dia de Sant Antoni des del 2014.

IB3 Ràdio i Televisió ha acostat, tant a oients com a espectadors, actes tan importants com el piromusical de Sa Pobla (que es va poder gaudir, per primera vegada a la història, a vista de dron), les Beneïdes de Muro, el primer ball d’Artà, la processó dels Tres Tocs de Ciutadella, el pi de Pollença o els foguerons de Manacor. A més, les 28 hores de retransmissió televisiva i les 7 hores de ràdio han mostrat als ciutadans com es viu la festa de Sant Antoni a llocs com Algaida, Ferreries, Sant Antoni de Portmany, Sant Llorenç des Cardassar o Capdepera.

Desplegament tècnic i humà

Per dur a terme aquesta tasca, el desplegament tècnic i humà d’IB3 ha inclòs dues unitats mòbils, dos vehicles de transmissió per satèl·lit (DSNG), un dron, desset motxilles de transmissió 4G, trenta-cinc càmeres i més de cent vint professionals.

Respecte als minuts finals de la retransmissió de dimarts de la pujada al pi de Pollença, la seguretat dels participants va ser la raó que va motivar la decisió d’aturar la retransmissió per part de la cadena. IB3 va optar per això després que l’Ajuntament de Pollença i la policia local de la localitat demanassin que se suspengués la pujada al pi, que estava molt relliscós per l’excés de saïm i tenia una inclinació perillosa.

El primer tinent de batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha explicat en els micròfons d’IB3 Ràdio avui matí que «la suspensió es va decretar després que un dels participants sofrís danys a la cama. El batle Andrés Nevado estava d’acord amb la decisió i vàrem demanar a IB3 que aturàs la retransmissió, però mentre esperàvem que arribàs la policia local, el jove Sergi Gómez va coronar el pi». Les imatges de la pujada del jove es poden veure a ib3.org i les xarxes socials de la cadena, i estaven disponibles per als usuaris minuts després de la pujada.

Aquest programa també es pot mirar en directe al web d’IB3 i el podreu recuperar al servei de Televisió a la carta.