IB3 estrena aquest dissabte el documental premiat ‘Nàufrags de l’evolució’

24 11 2017

IB3  emet aquest dissabte (21:40) el documental  Nàufrags de l’evolució, coproduït per IB3 Televisió i Paleàrtica Films.  L’obra, rodada  pel menorquí Toni Escandell, va aconseguir el Premi a la Millor Pel·lícula Europea del Festival de Cinema de la Conservació de la Vida Salvatge de Nova York. Es tracta d’una peça de  52 minuts de durada, rodada a l’Illa de l’Aire, on habita la sargantana endèmica de Menorca.

 

El documental menorquí, dirigit per Toni Escandell i coproduït per IB3 i Paleàrtica Films, continua optant a premis i participant a certàmens internacionals. Aquest treball retrata i descobreix la rapa mosquera, rapa pudenta o orella de porc  (Helicodiceros muscivorus ), una espècie endèmica de les Illes Balears, Còrsega i Sardenya. La part més cridanera de la planta és la flor, que apareix durant l’abril i que té la capacitat de reproduir l’olor de la carn en descomposició. Això atrau les mosques, amb les quals la rapa ha desenvolupat un sofisticat sistema de pol·linització.

La productora de Toni Escandell, PaleàrticaFilms, ha realitzat més de 60 documentals i és, també, l’autora de l’exitosa sèrie sobre natura titulada Balears salvatge, per encàrrec d’IB3.

D’una banda, ha despertat l’interès de Netflix, Amazon i diferents aerolínies internacionals i, de l’altra, ja ha estat adquirit pel canal francès Arte. El mes passat, també va estar seleccionat al Matsalu Nature Film Festival, que se celebrà a Estònia, i al Festival Ménigoute, que tendrà lloc el proper 27 d’octubre, a França. La suma de tots aquests premis suposen un reconeixement per al sector audiovisual balear.

Escandell ja treballa en un nou documental, titulat ‘Les illes que a Charles Darwin li hauria agradat conèixer, Illes Balears’, en una comparació amb les illes Galápagos.