%E2%80%9CTotes+les+Aurores%E2%80%9D%2C+el+primer+documental+televisiu+sobre+Aurora+Picornell

28 03 2023

“Totes les Aurores”, el primer documental televisiu sobre Aurora Picornell

“Totes les Aurores”, dirigit per Pedro de Echave. Un recorregut per la vida de la jove lluitadora del Molinar Aurora Picornell que va morir assassinada la nit de Reis deL 1937. Es tracta d’una obra audiovisual que inclou dramatitzacions ben acurades encapçalades per la coneguda actriu Agnès Llobet, que interpreta Aurora Picornell. Llobet aprofundeix en el temperament i personalitat de la líder sindicalista i comparteix amb els espectadors les seves il·lusions i el seu tràgic final.

Qui va ser realment Aurora Picornell? Com ha assolit una dona tan jove arribar en els nostres dies convertida en tot un símbol? Aquest documental aprofundeix en la seva figura gràcies als seus escrits, els vells testimonis de persones que la conegueren i el treball rigorós d’historiadors i investigadores que fa anys que estudien la seva vida.

Aquest documental és una producció d’IB3, en col·laboració amb Quindrop, que investiga la vida de la líder sindicalista, les restes de la qual es van trobar l’any passat a la fossa de Son Coletes, a Manacor, tot i que en un principi es pensava que el seu cos estava enterrat en una altra fossa, la del cementeri de Porreres. Convertida ja en un símbol, el documental que IB3 estrenarà aquest 2023 ens mostrarà, per primera vegada, aspectes desconeguts de la vida d’aquesta dona feminista que va lluitar per la igualtat de les dones i per la millora de les condicions dels treballadors.

Ja el podeu mirar a IB3 a la carta: Totes les Aurores