IB3+estrena+%E2%80%98Les+altres+aus+de+les+Balears%E2%80%99

17 06 2024

IB3 estrena ‘Les altres aus de les Balears’

Dimarts, dia 17, a partir de les 22.15 hores, IB3 Televisió emetrà tres documentals relacionats amb la fauna i la natura, i les condicions adverses i d’amenaça que pateixen animals com els pingüins i dofins. Començam amb l’estrena de ‘Les altres aus de Balears’ de Paleârtica Films i, a continuació, es podrà veure ‘El viatge de l’emperador i ‘The Cove’, ambdós, guanyadors d’Oscar com a millors llargmetratges documentals.

‘Les altres aus de Balears’

‘Les altres aus de les Balears’ és un treball de Paleârtica Films que ens mostra la vida de les aus més avergonyides, discretes, amagadisses de les nostres illes. Sabem que viuen entre nosaltres, en els ambients de les Balears, però són invisibles. A vegades semblen fantasmes i només les seves veus les delaten ocasionalment.

Els diferents paratges i hàbitats de les Balears seran la ruta que marca i ens guia per les nostres illes. De fet, serà el fil conductor d’aquest viatge documental sobre les altres aus de les Balears. L’equip de Paleârtia Films s’infiltra en els seus ambients per descobrir la intimitat més desconeguda.

‘El viatge de l’emperador’ i ‘The Cove’, dos llargmetratges guanyadors d’Oscar

Després es podrà veure ‘El viatge de l’emperador’, que tracta l’emigració dels pingüins a l’Antàrtida. Centenars de milers de pingüins emperador abandonen la seguretat de l’oceà per endinsar-se en la desèrtica terra gelada. Una regió tan dura i extrema que cap altre ésser viu s’atreveix a habitar. Tota la comunitat marxa a través d’aquest difícil paisatge de gel. Amb resolució i valentia, conduïts per la necessitat de reproduir-se amb la finalitat de la supervivència de l’espècie.

I acabam la vetllada amb ‘The Cove’, el documental mostra la matança de més de 23.000 dofins en una cala a Taiji, Wakayama (el Japó). El film va ser dirigit per l’antic fotògraf de National Geographic Louis Psihoyos, i va ser gravat secretament durant el 2007 emprant micròfons submarins i càmeres d’alta definició camuflades.

Estarà disponible a IB3 a la carta fins 28 de juny: https://ib3alacarta.com/play/tv/lesaltresausdebalears