IB3+ESTRENA%3A+Rufino%2C+tocant+la+gl%C3%B2ria

Dissabte a les 21.40

IB3 ESTRENA: Rufino, tocant la glòria

Aquesta setmana a IB3 televisió s’estrena el documental Rufino, tocant la glòria, el periple del primer jugador de les Illes Balears que va provar fortuna a un equip de la Premier League anglesa.

Agustín González Alatre, conegut com a Rufino, va ser cambrer d’un hotel de Cala Millor als anys 70. Però també jugava a futbol. I ho feia bé. Molt bé.

En aquella època, alguns equips de la lliga anglesa venien a desconnectar a Mallorca. Es va generar una relació molt especial entre aquells jugadors de primer nivell i els mallorquins. Fins i tot s’organitzaven partits entre els equips i el personal dels hotels de Cala Millor.

Entre ells hi era en Rufino, que de seguida va destacar per damunt dels seus companys, tant pel bot, com pel cop de cap i la fortalesa com a central. Veient-lo jugar, un dels millors cercatalents de la història del futbol anglès, el britànic Peter Taylor, en va quedar meravellat. Tant, que li va proposar a l’entrenador Brian Clough, el Mourinho dels anys 70, provar-lo a les files del Derby County, el campió de la lliga anglesa el 1972.

 

El documental es remunta als orígens de Rufino en un poble de Segòvia, i en narra l’arribada a la Mallorca del boom turístic, la feina als hotels, el viatge a Anglaterra i els motius del seu retorn a Mallorca.

És la història, fins ara desconeguda, d’una persona forta i humil que va estar uns mesos a les ordres de dos dels tècnics més carismàtics i polèmics del futbol anglès, Brian Clough i Peter Taylor.

Rufino, tocant la glòria s’estrena aquest dissabte 10 de juliol a les 22.15 h a IB3 Televisió.

Així mateix, un dia abans de l’emissió, aquest divendres a les 21.15 h tindrà lloc la preestrena al carrer del Tren (carrer del Teatre), Son Servera. Una projecció a la fresca molt especial, ja que el documental representa la història dels inicis del turisme i de l’esport a Son Servera.