IB3 estrena ‘Tríada’, una producció cent per cent formenterenca, que mostra l’altre cara de Formentera

IB3 estrenarà diumenge 7 de juliol ‘Tríada’, un programa 100% formenterenc que explica les històries de tres persones que viuen o han nascut a la pitiüsa menor i que comparteixen un mateix gest. Es tracta d’un vincle particular que permet passar de l’un a l’altre talment com si cadascú inclogués els altres dos. Així, a cada capítol coneixem tres persones que comparteixen l’illa de Formentera i, sense saber-ho, desenvolupen unes tasques amb un nexe comú.

El programa està dirigit i produït per Alfredo Montero i Carles Torres. Neix amb la finalitat de donar a conèixer l’illa de Formentera i les històries de les persones que hi viuen. La direcció del programa vol oferir un producte que també sigui atractiu visualment i per això utilitza imatges aèries de l’illa gravades amb un dron. “Volem acostar-nos a cada personatge i contar cada història d’una manera íntima i emotiva”, diu Montero, director del programa. Per part seva, Torres, guionista del programa, afirma que han “gaudit molt” i que volen que l’espectador “conegui la realitat de Formentera a través dels personatges”. El fet de viure a l’illa, asseguren, els ha facilitat el fet de conèixer gent amb una història que contar, així com tots els racons de Formentera.

Tríada és una sèrie de sis capítols i un gest a cadascun: córrer, recordar, travessar, inserir, elaborar i crear. El programa no té presentador ni tampoc un narrador concret, sinó que el fil conductor de la història són les veus dels mateixos protagonistes, les històries dels quals s’entremesclen al llarg del programa fins que el gest que comparteixen queda lligat.

En el primer capítol, n’Andrea, en Pep i en Fran comparteixen el gest de córrer. N’Andrea és una reconeguda atleta de la Mola i quan no és fora competint, s’entrena als boscos i penyals de l’illa. En Pep, pescador des Caló ara retirat, encara respon la crida de la mar, i n’agafa el peix amb el curricà. En Fran és artista i quan no pinta, corre la vora de la platja per recollir i donar una nova oportunitat als materials que la mar hi deixa.