%3A+IB3+guanya+amb+%E2%80%98Treufoc%E2%80%99+el+premi+del+millor+programa++++de+les+televisions+auton%C3%B2miques%2C+Pello+Sarasola

IB3 guanya amb ‘Treufoc’ el premi del millor programa de les televisions autonòmiques, Pello Sarasola

26 04 2018

La sèrie de producció pròpia d’IB3 Treufoc ha estat guardonada amb el premi Pello Sarasola a Millor programa autonòmic 2017. Aquest és el premi anual més important que atorga la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisions Autonòmiques (FORTA) i es va entregar ahir vespre a les Jornades FORTA a Gran Canària, enguany organitzades per la radiotelevisió pública de l’arxipèlag canari.

Aquest és un premi únic anual que atorguen els responsables de les cadenes autonòmiques per votació a les diferents candidatures que proposa cada ens. Enguany hi competien també programes com Aeroport de TV3, Patrias d’ETB i Land Rober de TVG.

Treufoc és una sèrie d’intriga, que es va estrenar dia 29 de maig de l’any 2017 a IB3 Televisió,  en què un grup d’investigació format per dos policies, una experta informàtica i un forense intentaran descobrir qui és l’autor d’una sèrie d’assassinats que tenen relació amb casos ocorreguts a Mallorca durant el segle XVII.

La sèrie, enregistrada a Mallorca el 2017 i 2018, consta, ara per ara, de dues temporades de 10 episodis cada una, i està produïda per IB3, la televisió pública de les Illes Balears, en col·laboració amb la productora palmesana CEF. Des del passat 19 de febrer s’emet la segona temporada, que arriba al seu darrer episodi aquest dilluns 30 d’abril.

Treufoc està dirigida per Lluís Prieto, Toti García i David Mataró i està protagonitzada a la primera temporada, entre d’altres, per Queralt Albinyana, Joan Miquel Artigues, Jordi Rebellón, Aina Jagla i Paloma Navarro.

El passat mes de gener, la distribuïdora Federation Entertainment, amb seu a París i Los Angeles, va adquirir els drets de distribució internacional de les dues primeres temporades de la sèrie d’IB3 Treufoc. Actualment, Federation Entertainment té els drets mundials de la sèrie (excepte a Espanya) per poder comercialitzar-la a televisions internacionals, de pagament, i a plataformes digitals.

La primera i segona temporada de la sèrie es pot veure al canal de YouTube d’IB3: youtube.com/ib3 i també disposa de pàgina de Facebook: facebook.com/treufoc.

Tràiler de la primera temporada de Treufoc: https://youtu.be/8wAAYq7tb5s