MOSTRA+OUT%21%3A+IB3%2C+mitj%C3%A0+col%C2%B7laborador+de+la+Mostra+de+Cinema+LGTBIQ%2B+de+les+Illes+Balears

EPRTVIB informa

MOSTRA OUT!: IB3, mitjà col·laborador de la Mostra de Cinema LGTBIQ+ de les Illes Balears

Mostra Out!, Mostra de Cinema LGTBIQ+ de les Illes Balears, està organitzada per l’associació cultural Mèdit, i arriba a la quarta edició

Mostra Out! arriba a la quarta edició amb novetats, ja que passa en aquesta quarta edició de ser un festival de cinema a convertir-se també en certamen de curtmetratges, específicament en les categories de ficció i documental. Així, la seva secció oficial reuneix 15 pel·lícules, seleccionades entre les 114 que s’han presentat a la convocatòria. A més, es podran veure altres 12 films fora de competició.

La mostra de cinema se celebrarà del 7 al 12 de setembre de 2021, i es referma com el mostrador de la millor producció internacional de pel·lícules de l’any per a visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere de la nostra societat.

El mitjà de comunicació públic de les Illes Balears serà el mitjà col·laborador d’aquest esdeveniment i vos acostarà l’actualitat del festival, que es podrà seguir a la seva programació (informatius i diferents programes de la ràdio i la televisió).

Arrencarà el 7 de setembre, a les 20 hores, al Teatre Xesc Forteza. La gala inaugural, presentada per la delegada de l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA) a les Balears, Victòria Morell, i el periodista Josep R. Salmeron, inclourà també l’actuació de l’artista drag Chris Mental. Així mateix, en aquesta primera vetlada es projectarà “Kokon”, de Leonie Krippendorff, pel·lícula alemanya que mostra l’evolució d’una jove adolescent i el seu descobriment vital.

Del 8 al 12 de setembre, CineCiutat es convertirà en l’escenari de la Mostra Out! “A cada sessió conviuran l’heterogeneïtat de llenguatges, nacionalitats i idiomes per oferir una oferta eclèctica que sorprengui l’audiència”, afirma el director del festival, Jaume Fiol. Així, hi haurà pel·lícules dels Estats Units, França, Hong Kong, Brasil, Alemanya, Regne Unit, Nova Zelanda i Espanya.

Tres dels curtmetratges a competició són de les Balears. Els seus autors: Magda Casellas, directora de “Me voy”; Dani Seguí, director de “Rocky”, i Àlex Arroyo, director de “Sol Sol”, protagonitzaran una trobada, el dijous 9 de setembre a les 12 hores al Cafè Carmela, per compartir la seva experiència i projectes de futur. Serà la primera de les activitats paral·leles del festival, que el cap de setmana es traslladaran al Teatre Xesc Forteza.

El dissabte 11 de setembre, a les 12 hores, gràcies a la col·laboració amb l’Associació de Lluita Anti-Sida de les Illes Balears, es projectaran dos capítols d’“Indetectables”, primera sèrie de ficció en internet sobre la salut sexual i la diversitat a Espanya, iniciada l’any 2016 por l’ONG Apoyo Positivo. Amb el suport de Ben Amics, ja el diumenge a la mateixa hora, es podrà veure el documental de Maria Vladimirova, “Diversitat i terres”, un recull de testimonis de migrants sobre el xoc entre cultura i homosexualitat, religió i identitat de gènere, violència i llibertat.

Tota la informació del festival al seu web: mostraout.es/ca/