IB3+MITJ%C3%80+OFICIAL%3A+Evolution+Mallorca++International+Film+Fest

EPRTVIB informa

IB3 MITJÀ OFICIAL: Evolution Mallorca International Film Fest

Fins a tres coproduccions d’IB3 participen en el festival: ‘Sergi i Irina’, ‘Annie’ i ‘Ulisses’

Dissabte 30 d’octubre, IB3 Televisió estrenarà el darrer documental de Marcos Cabotá ‘Sonic Fantasy’ en el qual ha participat

Del 27 d’octubre al 2 de novembre arriba la X edició de l’Evolution Mallorca International Film Fest, una fita consolidada com un dels festivals de cinema internacional més importants i del qual el mitjà de comunicació públic de les Illes Balears serà, un any més, mitjà oficial.

Des de l’any 2016, IB3 participa en el festival amb la projecció de diferents produccions i amb l’emissió a la televisió d’una nit de projeccions. Enguany, la Televisió Pública de les Illes Balears participa en el festival amb dues coproduccions d’IB3 i Singular Produccions: Sergi & Irina, dirigit per Àlex Tejedor i Miquel Verd i  Annie, del director Miki Durán i protagonitzat per l’actriu Aina Jagla.

 

També hi participa amb el documental dirigit per Joan Bover i coproduït per IB3, Ulisses. Un documental que ha estat preseleccionat per als Premis Goya i la setmana passada va guanyar el Premi a millor documental de les Illes Balears a la Mostra Cinema Muntanya Palma. 

Nit de l’Evolution Mallorca International Film Fest a IB3 Televisió

Però, un dels plats forts de l’edició d’enguany serà l’estrena mundial del darrer documental del director Marcos Cabotá, Sonic Fantasy el pròxim 28 d’octubre a les 20.15 h a la Sala Augusta de Palma i que IB3 Televisió, gràcies a la col·laboració del festival estrenarà dissabte 30 d’octubre a les 22.30 hores.

Cabotá, en aquest nou llargmetratge, transporta l’espectador a Los Angeles dels anys 80 per conèixer la història d’un home que un dia va decidir embarcar-se en un projecte que va revolucionar la indústria de la música per sempre: Bruce Swedien.

Tot seguit, els espectadors podran veure el documental Revelant Mario. Una coproducció d’IB3 que va ser premiada a l’Evolution de l’any 2019 i que recull una mirada íntima a la vida i l’obra de Mario Pacheco, l’artista madrileny que va protagonitzar una revolució sense precedents en la música i la fotografia del nostre país. Pacheco, que passava llargues temporades a casa seva al Port des Canonge, va morir fa deu anys.

La programació de la desena edició de l’Evolution! Mallorca International Film Festival inclou 139 pel·lícules, amb 31 estrenes nacionals, 12 europeus i 27 mundials.

Enguany, la pel·lícula inaugural “Pan de Limón con Semillas de Amapola” rodada a Mallorca i presentada personalment pel director Benito Zambrano i el seu elenc aquesta setmana donarà el sus a la desena edició del festival.

Sonic Fantasy

En totes les professions, algú canvia les regles del joc. En la música, aquesta persona es diu Bruce Swedien.

A principis dels anys vuitanta a Los Angeles, Bruce es va embarcar en un projecte que va revolucionar la indústria de la música per sempre. Per primera vegada, els implicats en aquell projecte conten la desconeguda història que hi ha darrere del treball que va realitzar Bruce i com el seu talent va acabar sent una peça fonamental en la història de la cultura popular.

Annie

Curtmetratge dirigit per Miki Durán i protagonitzat per Aina Anglada, Almudena Amor i Marc Bonnin. L’octubre del 2020 va començar la seva marxa per festivals internacionals i ja ha estat seleccionat a un total de 19 festivals.

Annie és una noia que desperta enmig d’una pedrera abandonada, sense saber com ni per què ha arribat aquí. A mesura que s’incorpora, comença a entendre la seva complicada situació. Lligada a un pal, per una cadena metàl·lica, Annie no pot fugir. Amb el pas de les hores les seves esperances d’escapar es van esvaint.

Sergi & Irina

Curtmetratge musical ambientat als anys 40 i ubicat a l’illa de Mallorca, als glamurosos jardins de Raixa, als peus de la serra de Tramuntana. Sergi Forteza, jove hereu de la mansió de Raixa, coneix la protagonista Irina Dols, que és la neboda del majoral de les terres. Durant la nit de Cap d’Any els dos personatges s’enamoren perdudament, i ballen i canten, beuen i riuen als jardins. Però els protagonistes pertanyen a mons diferents i se separaran per culpa de la guerra.

Ulisses

La història del retrobament de l’orca emblemàtica del zoo de Barcelona que fa 25 anys va ser traslladada al parc aquàtic de San Diego, Califòrnia, amb el seu cuidador durant 11 anys, Albert López.

Revelant Mario

Aquest documental s’endinsa en la vida del creador de ‘Nuevos Medios’, que va renovar el gènere, va anticipar la «world music» i va distribuir els millors segells independents britànics i estatunidencs.

Ell, juntament amb la seva dona, Cucha Salazar, va impulsar el nou flamenc. El documental també aborda la faceta fotogràfica de Pacheco, amb instantànies memorables de Jimi Hendrix i Camarón de la Isla. La seva vida i les seves fotografies construeixen un relat imprescindible d’un període musical i social únic.