IB3%2C+mitj%C3%A0+oficial+del++Festival+Internacional+de+Cinema+de+Menorca

EPRTVIB informa

IB3, mitjà oficial del Festival Internacional de Cinema de Menorca

IB3 Televisió emetrà cinc curtmetratges balears en estrena simultània amb el festival que es veuran per primera vegada a la TDT

La Radiotelevisió Pública de les Illes Balears torna un any més a donar suport, com a mitjà oficial, al Festival de Cinema de Menorca i participarà amb 5 curts en competició a la secció ‘Balears en curt’. Les produccions amb les quals IB3 participa i que IB3 Televisió projectarà simultàniament aquest divendres a partir de  les 23.30h són A-1606 – coproducció d’IB3-, Coplillas por Bombay, Youtuber, Deadpavo i Cala En Turqueta SA.

El Festival Internacional de Cinema de Menorca (FICME) presenta una imatge, format i un programa per a la seva edició 2020, que introdueix alguns canvis respecte d’anys anteriors en espais i dividirà la seva programació entre juliol i setembre. Un total de 38 films seleccionats optaran al premi al millor curtmetratge en les dues categories de la Secció Oficial. Entre ells, 7 estrenes mundials, 5 nacionals, 21 estrenes a nivell balear i 4 a Menorca. Entre ells, la selecció comptarà amb films destacats com Pile Poil, curt guanyador del Premi César -els Goya francesos-; l’estrena mundial d’Ulisses, nou film de Joan Bover després de KyokoSolsticio de verano, flamant guanyador de SEMINCI amb interpretacions d’Aida Folchi Jan Cornet; Mateoren ama, dels directors de la guanyadora de dos Goyas per La trinchera infinita, Aitor Arregi i Jose Mari Goenaga; o Le Roi donis Démons du vent, estrena nacional del curt de la coneguda actriu i directora francesa Clémence Poésy.

El FICME també serà aquest dijous el privilegiat escenari de l’estrena mundial d’Ulisses – coproducció d’IB3 -, el nou documental del realitzador Joan Bover, qui va aconseguir una nominació als Goya al costat de Marcos Cabotá en 2019 per Kyoko – coproducció d’IB3-. La seva nova cinta, gravada a mig camí entre Catalunya i Sant Diego, conta la història del retrobament de l’excuidador del zoo de Barcelona, Albert López, amb l’orca Ulisses, a la qual va cuidar durant 11 anys i que era un dels animals més estimats del centre fins que va ser traslladat al zoològic californià el 1994 davant una gran expectació.

Divendres 17 a les 23.30 h teniu una cita amb la secció oficial ‘Balears en curt’ del FICME, a IB3 Televisió.  #ficme2020 #ficme2020IB3 #IB3ambelCinemaBalear

ESPOT Oficial