IB3, mitjà oficial del Festival Internacional de Cinema de Menorca

EPRTVIB informa

IB3 Televisió emetrà cinc curtmetratges balears en estrena simultània amb el festival que es veuran per primera vegada a la TDT

La Radiotelevisió Pública de les Illes Balears torna un any més a donar suport, com a mitjà oficial, al Festival de Cinema de Menorca i participarà amb 5 curts en competició a la secció ‘Balears en curt’. Les produccions amb les quals IB3 participa i que IB3 Televisió projectarà simultàniament aquest divendres a partir de  les 23.30h són A-1606 – coproducció d’IB3-, Coplillas por Bombay, Youtuber, Deadpavo i Cala En Turqueta SA.

El  Festival Internacional de Cinema de Menorca (FICME) presenta una imatge, format i un programa per a la seva edició 2020, que introdueix alguns canvis respecte d’anys anteriors en espais i dividirà la seva programació entre juliol i setembre. Un total de 38 films seleccionats optaran al premi al millor curtmetratge en les dues categories de la Secció Oficial. Entre ells, 7 estrenes mundials, 5 nacionals, 21 estrenes a nivell balear i 4 a Menorca. Entre ells, la selecció comptarà amb films destacats com Pile Poil, curt guanyador del Premi César -els Goya francesos-; l’estrena mundial d’Ulisses, nou film de Joan Bover després de KyokoSolsticio de verano, flamant guanyador de SEMINCI amb interpretacions d’Aida Folchi Jan Cornet; Mateoren ama, dels directors de la guanyadora de dos Goyas per La trinchera infinita, Aitor Arregi i Jose Mari Goenaga; o Le Roi donis Démons du vent, estrena nacional del curt de la coneguda actriu i directora francesa Clémence Poésy.

El FICME també serà aquest dijous el privilegiat escenari de l’estrena mundial d’Ulisses – coproducció d’IB3 -, el nou documental del realitzador Joan Bover, qui va aconseguir una nominació als Goya al costat de Marcos Cabotá en 2019 per Kyoko – coproducció d’IB3-. La seva nova cinta, gravada a mig camí entre Catalunya i Sant Diego, conta la història del retrobament de l’excuidador del zoo de Barcelona, Albert López, amb l’orca Ulisses, a la qual va cuidar durant 11 anys i que era un dels animals més estimats del centre fins que va ser traslladat al zoològic californià el 1994 davant una gran expectació.

Divendres 17 a les 23.30 h teniu una cita amb la secció oficial ‘Balears en curt’ del FICME, a IB3 Televisió.  #ficme2020 #ficme2020IB3 #IB3ambelCinemaBalear

ESPOT Oficial