IB3+MITJ%C3%80+OFICIAL%3A+Dia+Internacional+del+Jazz+de+la+UNESCO+a+Mallorca+10a+edici%C3%B3

EPRTVIB informa

IB3 MITJÀ OFICIAL: Dia Internacional del Jazz de la UNESCO a Mallorca 10a edició

IB3 serà mitjà oficial d’aquest esdeveniment i donarà cobertura del concert ‘Homenatge a Piazzolla’

IB3 ha signat un conveni amb el Centre UNESCO de Mallorca per ser mitjà oficial del Dia Internacional del Jazz de la UNESCO a Mallorca. Enguany, per restriccions sanitàries, els actes es limitaran a la celebració d’un concert homenatge a Astor Piazzolla, promotor de la fusió jazz-tango, en el centenari del seu naixement. El convidat estrella del concert és el bandoneonista argentí Mariano Fernández. Amb el suport de l’Escola de Música Ireneu Segarra, estarà acompanyat per 4 músics mallorquins: Carles Medina (saxo); Joan Roca (baix) Pere Fiol (guitarra) i Enrique Sánchez (flauta). Es poden enregistrar, parcialment o totalment, tant els assajos com el concert.

El Dia Internacional de Jazz va ser instituït per la UNESCO el 2011 a proposta de l’intèrpret i compositor de jazz nord-americà Herbie Hancock. La idea és perpetuar l’origen d’un estil musical que expressava la vida dels esclaus.

 

 

Cada any l’Institut Thelonious Monk (un dels músics més influents de la història del jazz) organitza tallers artístics i musicals, trobades amb grans músics i un gran concert que es retransmet a tot el món mitjançant algunes televisions o en la mateixa pàgina oficial de l’organització www.jazzday.com

El Centre UNESCO de Mallorca és l’única associació autoritzada per a organitzar esdeveniments en nom de la UNESCO en les Illes Balears. Des del 2011 han organitzat ininterrompudament aquest dia. Han editat discos, organitzat exposicions de pintura, d’arts gràfiques, de fotografia, concursos amb l’ESADIB, conferències en català, castellà i anglès i també han convidat músics joves del Conservatori Professional de Música de Palma a participar-hi.

L’Associació d’Intercanvi Cultural de Mallorca, promotora dels actes, és una associació sense ànim de lucre i són els patrocinadors qui paguen els músics que intervenen en els concerts.

El darrer concert presencial va ser en homenatge a Joan Miró, el 2019, a la Sala d’Actes de la Fundació Miró. Hi va actuar Ignasi Terrassa, pianista invident qui, amb el suport de l’ONCE, va impartir una classe magistral per a músics cecs. El 2020, a causa del confinament, es varen emetre en streaming clips de jazz de joves mallorquins.

El 30 d’abril del 2021 se celebra la desena edició en homenatge a Astor Piazzolla en el centenari del seu naixement. Piazzolla va ser el promotor de la fusió jazz-tango. El convidat estrella del concert és el bandoneonista argentí Mariano Fernández, un artista que compleix amb la idea de la UNESCO de promocionar els joves talents. Amb el suport de l’Escola de Música Ireneu Segarra, estarà acompanyat per un jove argentí i 4 musics mallorquins: Carles Medina (saxo); Joan Roca (baix) Pere Fiol (guitarra) i Enrique Sánchez (flauta). El concert se celebrarà el divendres 30 a les 19 hores a la Sala Ireneu, al Polígon Son Valentí de Palma.