IB3 oferirà diumenge a les 20 hores el sondeig amb l’estimació de vots i escons al Congrés

EPRTVIB informa

  • És el resultat d’una enquesta telefònica contínua elaborada entre el 25 d’octubre i el 10 de novembre a 14.000 persones i amb un mostratge específic de les Illes Balears.
  • IB3 Ràdio (20 h) i IB3 Televisió (19 h) emetran programes especials amb el recompte dels vot, tots els resultats i l’anàlisi dels experts.

 

IB3 publicarà diumenge a les 20 h un sondeig amb l’estimació de vots i escons al Congrés de tots els partits que concorren a les Eleccions del 10N, tant a les Illes Balears com arreu de l’estat. Aquest sondeig, encarregat per RTVE-Forta, es publicarà una vegada que hauran tancat els col·legis electorals de les Balears.

El sondeig és el resultat d’una enquesta telefònica contínua feta a 14.000 persones (amb un mostratge específic de les Illes Balears) entre el 25 d’octubre i el 10 de novembre, per tant, dies després que es va fer pública la sentència del Procés i l’exhumació de Franco. Gran part del gruix de les entrevistes s’està realitzant dies abans de les eleccions, per tal que el percentatge d’encert de l’enquesta sigui el més alt possible. Recordem que l’enquesta que IB3 va fer pública a les anteriors eleccions general, realitzada per la mateixa consultora que ha elaborat la de les eleccions del 10N, va tenir un marge d’error mínim.

L’enquesta és una de les mesures de la cobertura especial que IB3 realitzarà diumenge el dia de les eleccions generals, amb la qual vol acostar als ciutadans tota la informació del que succeeixi durant la jornada a través de la ràdio, la televisió, la web i les xarxes socials de l’Ens.

A ràdio i televisió s’oferiran programes especials en directe en què es donaran a conèixer, en temps real, el recompte de vots, s’analitzaran amb experts els resultats de les eleccions,  s’entrevistarà els principals protagonistes del dia i es connectarà amb 30 punts informatius situats arreu de les Illes i a Madrid. En aquest sentit, IB3 serà present a les seus dels principals partits de les Illes Balears.

La cobertura d’IB3 es podrà dur a terme gràcies a la implicació de 200 professionals de la comunicació que treballaran per acostar als ciutadans totes les notícies que generi el 10-N.

 

Televisió

A IB3 Televisió els periodistes Elena Serra i Xavi Garcia presentaran a partir de les 19 hores un programa especial per informar àmpliament del que dona de si la nit electoral. Estaran acompanyats pel politòleg Pedro Riera i els analistes Gari Duran i Jaume Munar, qui parlaren de les tendències i els resultats que s’esdevenen del recompte de vots.

IB3 és l’única televisió que disposarà dels resultats detallats i continus de com els municipis de les Balears han votat en aquestes eleccions generals. IB3 estarà pendents en especial de quins seran els vuit diputats que representaran les Balears al Congrés i els cinc polítics que ho faran al Senat.

 

Ràdio

A IB3 Ràdio la cobertura de la nit electoral s’iniciarà a les 20 hores amb un programa conduït per les periodistes Neus Mercant i Sara Casas. Els analistes Laura Camargo, Tomeu Garcies, Carles Cabrera i Pere Bagur les acompanyaran per analitzar els resultats de les eleccions.

 

Web i xarxes socials

A la web d’IB3 es podrà consultar en temps real tota la informació de l’escrutini i comprovar amb el pactòmetre d’IB3 si les formacions tenen els escons suficients per arribar a algun pacte. Ho podeu consultar aquí: ib3.org/e10n

A partir de les 20 hores es podran veure els resultats de l’enquesta a la web i també en ‘streaming’ a les xarxes socials d’IB3, on també es podrà seguir la nit electoral.

 

Cobertura votacions

IB3 informarà durant tot el dia com es viu la jornada electoral: donant a conèixer les dades de participació, com han anat les votacions dels candidats i com han transcorregut les obertures dels col·legis electorals, entre d’altres. De fet, enguany IB3 serà present a més col·legis electorals que mai.