IB3 participa en la 4a edició del Festival de Cinema de Menorca

EPRTVIB informa

IB3 participarà activament en la 4a edició del Festival de Cinema de Menorca que començà ahir dilluns i que posarà final el diumenge 21 de juliol.

Per una banda, IB3 és el coproductor d’una de les obres en competició en la secció ‘Balears en Curt’. Es tracta d”Hostal Orión‘, un curtmetratge dirigit per Jaume Carrió, guanyador del Goya al millor curtmetratge d’animació al 2018 amb ‘Woody & Woody’. Hostal Orión és un dels 500 curts que enguany s’han presentat al Festival i dels quals han fet una selecció.
D’altra banda, IB3 col·laborarà en l’estrena multipantalla de tres curtmetratges: ‘Ca nostra’, de la menorquina Laia Foguet; ‘Capitán Kinesis’, de Carles Jofre, i ‘Hostal Orión’. Per tant, tant la projecció del Festival de Cinema de Menorca com l’estrena a IB3 Televisió es realitzaran el mateix dia, el divendres 19 de juliol. La projecció de les peces a IB3 Televisió començarà a les 23.45 h. La primera a fer-ho serà ‘Hostal Orión’.

Entre les principals novetats de l’edició d’enguany del Festival de Cinema de Menorca destaca la celebració d’unes Jornades Professionals sobre cinema i sostenibilitat i una secció de cinema Social, centrada en la transsexualitat. En total es projectaran 9 pel·lícules, entre les quals la guanyadora de la Conxa d’Or del Festival de Sant Sebastià ‘Entre dos Aguas’. El seu director Isaki Lacuesta forma part del jurat. A més el país convidat enguany és Malta.

 

Informació sobre els curts que s’emeten a IB3 Televisió el 19 de juliol:

‘Hostal Orión’
– Director: Jaume Carrió.
– Repartiment: Marc Joy i Patricia Monzón.
– Sinopsi: Palma, 1984. Marçal és un jove cec que ajuda el seu pare a l’Hostal Orión, i que sent una peculiar atracció cap a Llum, la nova empleada. Quan cau la nit, recorr els passadissos a la recerca d’estímuls sonors de l’interior de les habitacions.

‘Capitán Kinesis’
– Director: Carles Jofre.
– Repartiment: Josep Gómez Eduard, Pepe Mediavilla i Jaume Pla.
– Sinopsi: un antic superheroi ja retirat, Kinesis, haurà de tornar a recuperar els seus poders per evitar un desnonament.

‘Canostra’
– Directora: Laia Foguet.
– Sinopsi: la mort de l’àvia de Lluís i Jesús suposa una nova etapa en la vida dels germans, que hauran d’aprendre a superar la pèrdua. Una pel·lícula naturalista i precisa sobre els filaments invisible de les relacions familiars i fraternals.