IB3 RÀDIO
convocatòria pública per nous programes per a la graella de 2021

IB3 Ràdio informa

La ràdio pública de les Illes Balears fa una crida per cercar propostes de programa i de podcast

A partir d’avui i fins dia 23 d’abril, IB3 Ràdio posa en marxa una iniciativa popular per tal de cercar propostes, tant de programes d’una hora diària, com propostes temàtiques en format podcast. En aquesta convocatòria oberta hi tendran cabuda multitud de continguts, d’idees i perspectives. Els nous continguts pels quals aposta la ràdio pública per a la nova renovació de la graella de l’emissora, cerca propostes per tal de potenciar els nous formats, públics i continguts, sobretot en termes de consum a les diferents plataformes digitals.

IB3 Ràdio, des de fa mesos, ja fa feina per tal d’acostar els continguts, sobretot musicals, als oients. Aquesta és la gran feina que s’està fent des d’IB3 Música que ha fet una primera aposta en aquest sentit i l’objectiu és ampliar-la a tot un ventall de continguts temàtics que des de la ràdio pública i amb la renovació tecnològica i digital que es viu al mitjà de comunicació públic de les Illes Balears, en aquests moments, es vol explorar i potenciar. També se cerca arribar a nous públics a través de nous formats, sense oblidar el que és fonamental en un bon podcast: una bona història ben contada.

Pel que fa al programa diari d’una hora, des de la ràdio pública se cerquen programes complementaris a la graella actual, dirigits a un públic divers i ampli, de totes les edats, en què l’actualitat, l’humor i la divulgació, entre d’altres, hi puguin tenir cabuda. Programes d’autor o amb segell personal que aportin un valor afegit, sigui pel to emprat, per les temàtiques triades o pels equips que ho conformen.

Aquestes novetats s’hi afegeixen a les ja anunciades anteriorment i que es viuen aquest mes a la nova etapa de la ràdio pública balear després de 16 anys de la seva posada en marxa. Algunes d’aquestes novetats inclouen una renovació estètica i tecnològica als nous estudis, però també una renovació digital als processos de feina amb la posada en marxa de nous sistemes tecnològics.

Els criteris de valoració, a més de la qualitat, format i viabilitat econòmica, tendran present que s’han de satisfer les necessitats democràtiques, socials i culturals dels ciutadans; vetlar per la llibertat d’expressió i el dret dels ciutadans a rebre informació independent, objectiva, imparcial i veraç; promoure el coneixement i difondre la identitat de les Illes Balears, tenint en compte el fet diferencial derivat de la seva naturalesa insular i pluriinsular; garantir l’accés universal a la informació, la cultura, l’educació i l’entreteniment; promoure la pluralitat, participació i cohesió social i difondre i promocionar la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears.

Es valorarà que s’inclogui un model d’escaleta, un esborrany de guió i/o una mostra sonora.

Les propostes es poden enviar en format físic a IB3 Ràdio (C/ de Manuel Azaña, 7A, 07006 Palma) o en format digital a coordinacio@ib3radio.com.