26M
IB3 Ràdio emet el debat dels Consells d’Eivissa, Mallorca i Menorca

Dimarts a les 19.30h

La política balear serà dimarts més protagonista que mai a IB3. Amb una clara vocació de proximitat als ciutadans de les Illes Balears, IB3 Televisió emetrà demà un cara a cara entre els candidats al Parlament de les Illes Balears dels partits més votats a les passades eleccions autonòmiques: del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i del PP, Gabriel Company;  a IB3 Ràdio, en desconnexió per a cada illa, el debat dels Consells d’Eivissa, Mallorca i Menorca.

 

Debat consells
Els debats als consells es realitzaran a les instal·lacions i estudis d’IB3 Ràdio a
cadascuna de les Illes, duraran 90 minuts i s’emetran en directe a les 19.30h sense cap edició. Seran presentats per Elena Gregori i Enric Fernández (Eivissa), Elena Taberner i Olivia Navarro (Mallorca) i David Marquès i Jordi Codina (Menorca). Els debats s’emetran a ràdio en desconnexió per a cada illa, però es podran veure a la web d’IB3 en ‘streaming’ des de qualsevol part del món.

Els ciutadans també podran dir la seva, ja que a la darrera part del programa es formularà als candidats als consells preguntes que els usuaris de Twitter i Facebook facin arribar a IB3 a través del hashtag #EleccionsIB3. El debat del Consell de Formentera es realitzà el divendres passat.

 

Cara a cara
El cara a cara entre Francina Armengol i Gabriel Company té com a objectiu contraposar les propostes del PSIB-PSOE i del PP, les dues formacions que varen aconseguir el 58% dels escons a les darreres eleccions autonòmiques. Precisament, el programa estarà dividit en diferents blocs temàtics on els candidats hauran de defensar la postura del seu partit.

Per tal de garantir la màxima igualtat entre els candidats, hi haurà un repartiment equitatiu del temps i de les intervencions. Per això, es comptarà amb dos cronòmetres, un per a cada candidat, que vigilarà el còmput individual de temps utilitzat. El programa serà introduït pel cap d’informatius d’IB3, Josep Pons, i presentat per la periodista d’IB3, Elena Serra. S’emetrà a les 21,40h i tindrà una durada de 90 minuts.

 

Aposta multicanal
A la web d’IB3 es pot consultar tota la informació produïda per les eleccions, a través d’un agrupador de contingut, on també es trobarà les dates dels debats i entrevistes als candidats a totes les institucions, tota la informació històrica de vot. Ho podeu consultar aquí: http://bit.ly/Eleccions26MIB3

 

Nit electoral
IB3 també prepara un gran dispositiu per informar del que succeirà durant el vespre del 26 de maig. A la televisió, a partir de les 19h, començarà un programa especial de seguiment dels resultats i de l’escrutini de vots, i a la ràdio s’iniciarà tot just en acabar l’informatiu habitual de les 19h. A les dues plataformes es faran públics a partir de les 20 hores els resultats d’un sondeig propi. I no només això, sinó que quan se’n coneguin els primers resultats es posarà en marxa el “pactòmetre”, una aplicació que permet certificar quins partits tenen la majoria per elaborar un pacte.