NOVA+GRAELLA+IB3+R%C3%80DIO%3A+M%C3%A9s+magazines%2C+m%C3%A9s+cultura+i+nous+formats

IB3 Ràdio informa

NOVA GRAELLA IB3 RÀDIO: Més magazines, més cultura i nous formats

IB3 Ràdio enceta el 2021 amb una important renovació de la graella, que aposta per més hores de ràdio en directe, per la cultura, i per donar resposta als reptes actuals d’informació i entreteniment de qualitat i proximitat.

Un dels eixos de la nova programació és l’ampliació dels programes de gran format. Als puntals de l’emissora, ‘Al Dia’ i ‘Multiplex’, s’hi incorpora ‘El replà’, un programa magazín diari, conduït per Araceli Bosch, David Oliver i Maria Pons, que de 17h a 19h oferirà un repàs a l’actualitat des de diferents perspectives, cercant completar la radiografia diària d’IB3 Ràdio al que succeeix al nostre entorn.

En aquesta línia, el magazín dels dissabtes, ‘La Gran Vida’, passarà també a emetre’s els matins dels diumenges, esdevenint per tant la finestra d’actualitat dels caps de setmana.
A més, IB3 Ràdio amplia també la seva franja horària, ja que des de les 6 del matí, i fins a les 7h, moment en què comença l’Informatiu Matí, el ‘Primer Vol a Formentera’ assumeix el repte de conquerir l’audiència més matinera. El periodista i comunicador Vicent Tur canvia així de franja horària i liderarà un programa caracteritzat pel bon humor i l’originalitat, per a començar el dia amb un somriure.

El ferm compromís d’IB3 Ràdio amb la cultura, en un moment complicat per als creadors, es materialitza amb un programa diari de dilluns a dijous, ‘Entusiastes’. Un format que ja existia a la graella i que ara passa a emetre’s de 20 a 21h, amb Anna de la Salut i Mariona Fortesa. Ambdues oferiran cada dia un conjunt de propostes culturals de Balears, sense perdre de vista el que passa arreu del món en l’àmbit de la cultura i la creació. A més, hi inclouran recomanacions de les propostes més interessants, ja que el foment del consum cultural és un dels propòsits del programa.

‘Albercocs i cireres’, un programa d’entrevistes setmanal elaborades per Xisco Nadal, els divendres, i ‘L’Oasi’, un programa d’humor que conduirà Adrià Quatrecases cada dijous, completen aquesta nova graella de la ràdio pública.

Però la programació inclou també un nou format per a IB3 Ràdio, els documentals radiofònics. ‘Carta Blanca’ és el títol d’aquesta nova proposta, que pretén respondre a les necessitats d’una societat que vol també formats especialitzats, de major profunditat i on la creativitat i la manca de rigidesa formal són els paràmetres principals. Cada diumenge, a les 21h, documentals sonors que a més disposaran després del seu corresponent format podcast per tal de respondre també als nous consums de ràdio. Pere Prieto s’estrena demà amb el primer dels seus 3 documentals radiofònics sobre els reptes que encaram com a societat en aquests temps complicats.

Resum de les novetats de la graella d’IB3 Ràdio
– PRIMER VOL A FORMENTERA, programa despertador de dilluns a divendres a les 06h amb l’equip de Vicent Tur.
– EL REPLÀ, nou magazín de dilluns a divendres de les 17h a les 19h amb Araceli Bosch, David Oliver i Maria Pons.
– ELS ENTUSIASTES, el programa de cultura de dilluns a dijous de 20h a 21h. L’hora cultural canvia d’horari i d’equip: Mariona Forteza i Anna de la Salud s’hi posen al capdavant.
– ALBERCOCS I CIRERES, programa d’entrevistes, els dilluns de 21h a 22h amb Xisco Nadal.
– L’OASI, programa d’humor i actualitat els dijous de 22h a 23h que condueix Adrià Cuatrecases.
Finalment, dues novetats més: La Gran Vida passa a ser el magazín dels caps de setmana i s’emetrà dissabtes i diumenges a partir de les 9h. Per altra banda, estrenam una sèrie de documentals radiofònics que s’emetran cada diumenge a les 21h. El conjunt du el nom de Carta Blanca i el primer que s’estrenarà serà el de Pere Prieto, una sèrie de 3 capítols sobre els reptes a què ens enfrontam de caire social durant les pròximes dècades.