IB3 RÀDIO
L’actualitat i el directe, l’aposta de la nova temporada de tardor de la ràdio pública balear

IB3 Ràdio informa

IB3 Ràdio continuarà amb una gran atenció a l’actualitat i a la seva condició de servei públic, amb més informació a peu de carrer i un suport especial a la cultura

La Ràdio Pública Balear enceta la seva nova temporada de tardor aquest dimarts dia primer de setembre amb la tornada dels dos magazins d’actualitat que ocupen les franges més amples de programació en directe de la graella d’IB3 Ràdio, Al Dia, presentat per Rafa Gallego i Múltiplex, conduït per Sergi Marcos.

Per altra banda, la resta de programes que conformen el dia a dia de la programació de la ràdio pública continuaran en el seu horari i dia d’emissió habitual.

Per la seva banda, els dos magazins en directe – Al Dia i Múltiplex – amb emissió de dilluns a divendres, s’incorporen novament a la graella d’IB3 Ràdio el proper dia primer de setembre amb més informació a peu de carrer i amb el màxim seguiment informatiu de la jornada.

Al Dia – De dilluns a divendres

De 9 a 11 h emissió simultània a IB3 Ràdio, IB3 Televisió i en directe al web. De les 11 a 13 hores a IB3 Ràdio i en directe, a la pàgina web.

Després de l’aturada del mes d’agost, el magazín informatiu dels matins d’IB3 Ràdio torna amb l’ampliació de l’emissió televisiva, que ara serà de les 9 h fins les 11 h.

Respecte als continguts, Al Dia prioritzarà la presència al carrer, fent d’altaveu a les demandes i preocupacions dels ciutadans, i la immediatesa en la retransmissió de les compareixences públiques que puguin ser d’interès per a l’audiència.

Així mateix, l’anàlisi de l’actualitat – garantint la pluralitat de la nostra societat –, la política, l’economia, el medi ambient, la cultura i, òbviament, la situació sanitària continuaran sent els pilars d’un l’espai que s’acosta al seu sisè any d’emissió.

A les dues primeres hores (9.04 h a 11 h) i en emissió simultània per ràdio i televisió, tractarem les qüestions que marquen l’agenda informativa amb els protagonistes del dia, a través d’entrevistes presencials o per videoconferència, i amb l’opinió dels nostres tertulians.

A la tercera hora (11.04 h a 12h), els col·laboradors habituals Pepo Rubio, Clara Aymamí i Maria Roig ens acostaran la informació més específica de Formentera, Menorca i Eivissa respectivament. Igualment, abordarem els blocs que cada setmana dedicam a les noves tecnologies, l’esport, la salut, la gastronomia, el feminisme i les arts escèniques i audiovisuals. En aquesta franja no faltaran les connexions amb la unitat mòbil, centrades majoritàriament en temes socials.

A la quarta hora (12.04 h a 13h) arriben les desconnexions insulars, en què l’esmentada presència al carrer, les qüestions d’àmbit municipal i també la cultura tendran el seu protagonisme.

Pep Suasi, Tona Pou i les periodistes Meritxell Esquirol, Araceli Bosch i Clàudia Darder continuaran conduint les seccions d’humor, feminisme, món digital, gastronomia i agenda cultural respectivament.

Marta Pérez i Javier Matesanz continuaran sent els nostres prescriptors de pel·lícules, sèries i teatre.

Al Dia s’emet de dilluns a divendres, entre les 9 h i les 13 h i el fan Mònica Bestard, Joana Maroto, Anna Vidal, Estel Simó i Rafel Gallego.

Múltiplex – De dilluns a divendres

De les 15 h a 18 h, emissió a IB3 Ràdio i en directe al web.

En la nova temporada que s’inicia dimarts, primer de setembre de 2020, Múltiplex reforçarà la seva aposta per explicar l’actualitat de la crisi del coronavirus i tots els seus efectes des del punt de vista social, econòmic, laboral i cultural. Però també ampliarà el temps dedicat a altres qüestions que configuren l’actualitat diària. Enguany, el programa apostarà pels reportatges i les connexions al carrer, amb reporters i col·laboradors a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. I reforçarà la seva oferta cultural diària amb una nova secció dedicada a les arts escèniques de les Illes, inclosa a l’hora cultural, “Els Entusiastes”. L’espai d’anàlisi de l’actualitat, “La tertúlia dels Alquimistes”, es renova també amb nous “tertulians”.

Els col·laboradors amb secció pròpia al programa reforçaran l’aposta de Múltiplex per omplir els capvespres d’idees, coneixement i ironia, entre els quals hi ha l’escriptor Sebastià Alzamora, la periodista i escriptora eivissenca Cristina Amanda Tur ‘CAT’, l’arqueòleg Antoni Puig, la periodista i experta en art contemporani Pilar Rubí, el periodista Raphel Pherrer, el psiquiatre Pablo Tobajas, el periodista i expert en cinema Rafa Porcel, entre d’altres.

Múltiplex és el magazín d’actualitat de capvespre d’IB3 Ràdio conduït per Sergi Marcos. S’emet entre les 15 h i les 18 h i el programa gira al voltant de l’actualitat, l’entreteniment, la cultura i el coneixement. La darrera hora de 17 h a 18 h és el tram cultural del programa, “Els Entusiastes”.