IB3 realitzarà una intensa cobertura informativa de les eleccions generals del 28 d’abril

EPRTVIB informa

IB3 realitzarà, en les dues setmanes que venen, una intensa i gran cobertura periodística de les eleccions generals del pròxim 28 d’abril. Amb una clara vocació de servei públic i de proximitat als ciutadans de les Illes Balears, s’oferiran debats i entrevistes electorals als partits polítics representatius tant al Congrés com al Senat i aquests s’emetran a televisió i ràdio. Aquests productes informatius també es podran veure en directe per la web d’IB3 i després estaran disponibles a la carta.

En total, es produiran 4 debats (1 per a televisió i 3 per a ràdio) i 36 entrevistes (18 per a televisió i 18 per a ràdio). Dilluns 15 s’iniciarà la cobertura especial, que no aturarà fins a la nit del 26 d’abril. 

 

Televisió

A IB3 televisió s’emetran 3 classes de productes: el debat electoral dels caps de llista per Balears al Congrés, entrevistes a cada cap de llista dels 5 partits candidats al Congrés i  entrevistes als 13 candidats al Senat.

El debat electoral als caps de llista al Congrés de tots els partits amb representació es realitzarà el dilluns 15 d’abril, a les 21.45 h als estudis centrals d’IB3, a Calvià. Tendrà una durada de 90 minuts i s’emetrà en directe.

Les entrevistes als candidats al Congrés duraran 25 minuts, s’emetran en directe a les 21.40 h i s’enregistraran també als estudis centrals d’IB3.

D’altra banda, s’entrevistarà els caps de llista al Senat de tots els partits que varen superar el 5% dels vots a la seva circumscripció a les eleccions generals del 2016. Cada dia s’emetran dues entrevistes, amb una durada de 15 minuts i s’emetran en diferit entre les 12 i les 12.30 h. Les entrevistes als candidats de Mallorca es faran als estudis centrals mentre que les dels candidats d’Eivissa-Formentera i Menorca es faran en forma dúplex, amb els entrevistats intervenint-hi des de les delegacions d’IB3 a Sant Rafel i Maó.

 

Ràdio

A IB3 Ràdio es podran escoltar 4 classes de productes informatius: el debat electoral dels caps de llista per Balears al Congrés, un debat amb els candidats al Senat de cada una de les circumscripcions, entrevistes a cada cap de llista dels 5 partits candidats al Congrés i entrevistes als 13 candidats al Senat.

 

El debat dels caps de llista al Congrés és el mateix que es veurà a televisió i que s’emetrà dilluns 15 d’abril a les 21.45 h. Així mateix, el divendres 26 d’abril es duran a terme 3 debats amb representants de tots els partits al Senat que varen registrar més del 5% dels vots vàlids fa 3 anys a cada una de les 3 circumscripcions de les Balears. Aquests debats s’enregistraran als estudis d’IB3 Palma, Sant Rafel i Maó, duraran 60 minuts i s’emetran en directe entre les 12 i les 13 hores, en desconnexió per a cada illa.

Les entrevistes als candidats al Congrés duraran 25 minuts, s’emetran en directe a les 19.35 h i s’enregistraran a les instal·lacions d’IB3 Ràdio a Palma.

Pel que fa a les entrevistes als candidats número 1 al Senat de tots els partits que varen superar el 5% dels vots a la seva circumscripció a les eleccions generals del 2016, tindran una durada de 15 minuts, s’emetran en directe a les 12.05 h dins la franja de desconnexió insular d’IB3 Ràdio.

 

Blocs informatius

Durant els dies en què tenguin lloc els diferents actes de campanya electoral, la televisió i la ràdio pública destinaran als informatius un bloc de notícies de 6 minuts per tal d’informar-ne dels actes de les diverses formacions.

En aquests blocs s’aplicarà la normativa electoral pel que fa a la distribució de temps (cronometratge) als partits durant la campanya electoral, tot i que alteren el criteri periodístic amb el qual se solen ordenar les notícies a un informatiu. La seqüència d’aparició de les informacions seguirà l’ordre decreixent dels resultats del 2016, de major a menor representació.

 

Espais gratuïts de propaganda electoral

Tant la ràdio com la televisió pública destinaran 3 blocs de 3 minuts a emetre propaganda electoral. IB3 Televisió ho farà en les franges de les 11.15, 16.30 i 20.15 h de dilluns a diumenge i IB3 Ràdio en les franges de les 11.04 hores, les 15.04 hores i les 20.04 hores, matí, migdia i vespre, de dilluns a diumenge.

 

Nit electoral

IB3 també prepara un gran dispositiu per informar del que succeeixi durant la nit electoral. A la televisió es podrà veure a partir de les 19.30 h un programa especial de seguiment dels resultats i de l’escrutini de vots i a la ràdio s’iniciarà tot just acabi l’informatiu habitual de les 19 h. A les dues plataformes es farà públic a partir de les 20 h els resultats d’un sondeig fet per la FORTA i RTVE.