IB3+Televisi%C3%B3+emet+el+documental+%26apos%3BLa+Paca%26apos%3B+en+un+doble+cap%C3%ADtol

Dilluns a les 22.15h

IB3 Televisió emet el documental ‘La Paca’ en un doble capítol

Francisca Cortés Picazo, més coneguda com la Paca, serà la protagonista de la graella d’IB3 Televisió aquest dilluns vespre. A partir de les 22.15h s’emetrà el documental ‘La Paca: matriarca de la droga’ en un doble capítol. A més, es comptarà amb l’emissió de 30 minuts de contingut extra que ajudaran a configurar el perfil de la major narcotraficant de la història de les Illes Balears.

Des del poblat xabolista de Son Banya, els tentacles de la matriarca s’estengueren per tots els estrats socials. Durant dècades l’imperi de la Paca va créixer exponencialment, juntament amb la seva fortuna. Propietats, negocis i milions de diners que enterraven a terra del poblat.

A partir de l’any 2000, el seu imperi trontollà. Dues foren les operacions policials que el feren caure. El cas Son Banya, l’any 2006, que deixà en evidència la corruptibilitat d’un membre del cos de la Policia Nacional, i l’operació Kabul, l’any 2009, que culminà amb l’empresonament del clan de la Paca.

Aquest documental, produït per IB3 televisió amb la col·laboració de Cinètica Produccions, consta de dos episodis que narran l’ascens i la caiguda de la matriarca de la droga.

Dirigida i guionitzada per Victòria Morell Salom, la sèrie documental compta amb més d’una desena d’entrevistats. Des de membres del cos judicial que participaren en diversos judicis contra el clan de la Paca, com el Jutge Castro o el fiscal antidrogues de les Illes Balears, Adrián Salazar. Forces policials que investigaren els clans de la droga a Son Banya, com l’inspector en cap de la Policia Nacional, Antonio Suárez, o el cap de la Policia Judicial d’Informació, Francisco Martínez. La minisèrie també compta amb la participació d’advocats que defensaren membres del clan de la droga com Agustí Aguiló i Gaspar Oliver. Així com l’anàlisi periodístic dels millors experts que durant anys han informat sobre els casos vinculats a la Paca i el seu clan: Elena Serra, editora d’informatius a Ib3; Benjamín Palau, periodista de tribunals a “Diario de Mallorca”, o Victor Malagon, periodista de succesos a “Ultima Hora”.

Durant el documental es podran veure fotografies inèdites del clan de la Paca, així com documentació en exclusiva oferida pels cossos de la Policia Nacional.