L’HORA D
Els 40 anys de la UIB

Dilluns a les 23.15H

IB3 Televisió s’acostarà dilluns a la realitat de la Universitat de les Illes Balears amb una nit especial dedicada al centre educatiu. A partir de les 22.55 hores s’emetran dos documentals, ‘La Universitat’ i ’40 anys’ on es repassaran els 40 anys de la UIB i de la seva coral.

‘La Universitat’ és un documental d’IB3 i la Perifèrica produccions en el qual es mostra el present de la UIB a través dels seus protagonistes. També es planteja qüestions com l’evolució de l’alumnat, el prestigi de la universitat en els rànquings nacionals i internacionals, el funcionament a les illes d’Eivissa, Formentera i Menorca. D’altra banda, també es reflexiona sobre el necessari treball per trencar la bretxa de gènere que existeix tant dins de l’estructura docent de la UIB com en les carreres tècniques i sobre què representa per a les Illes Balears tenir una universitat. Aquest documental s’emetrà en el marc del programa L’horaD.

Per la seva banda, ’40 anys’ fa un recorregut històric pels quaranta anys de la Coral de la UIB i pren com a base musical el Rèquiem de Fauré. Recull, així mateix, entrevistes amb persones vinculades a la història de la Coral, com el seu director i fundador Joan Company, el professor Climent Picornell, la cantant Maria del Mar Bonet, el baríton Joan Pons i el compositor i productor Antoni Parera Fons. És una producció de MrMood amb el guió i direcció de Josep Antoni Pérez de Mendiola.

Amb l’emissió d’aquests dos documentals, IB3 s’afegeix al 40è aniversari de la UIB que es perllonga fins al final del curs acadèmic 2018-2019.