Entrevistes+en+profunditat+de+personatges+rellevants+de+la+cultura+i+la+societat

23 03 2023

Entrevistes en profunditat de personatges rellevants de la cultura i la societat

La docusèrie de retrats documentals Menorquins, sobre personatges rellevants de la cultura i la societat menorquines del segle XX, estrena la segona temporada aquest diumenge a les 19.30 hores, a IB3 Televisió. Un projecte del documentalista i realitzador Cristian P. Coll (Produccions des FAR), que té el suport del Consell Insular de Menorca. El primer capítol segueix la trajectòria del pianista Ramon Coll i Huguet (1941 – 2023).

Ramon Coll, Laura Pons, Manolo Bonet, Fina Salord, Lluís Real i Consuelo Marquès seran els personatges protagonistes d’aquesta docusèrie. Tots van dur a terme una carrera professional destacada o amb reconeixement públic, i ara, ja pràcticament retirats de la vida pública, ens expliquen i ens mostren la seva vida a través d’aquest retrat documental.

Mitjançant entrevistes en profunditat que formen part d’un registre històric, el retrat es crea amb visites a espais, persones i recordant vivències, per així entendre millor la seva professió i filosofia de vida. A més a més d’haver estat ambaixadors de Menorca arreu del món per la seva divulgació, tasca, coneixement o professió, ens aproximen a la Menorca d’ahir i com viuen ells la que tenim avui.

Menorquins és un projecte del documentalista i realitzador Cristian P. Coll (Produccions des FAR). Guanyador de la menció d’honor als SIMA Awards 2017 per CAMINS, el viatge de les persones refugiades i La Gran Travessa, que també es poden mirar a la carta d’IB3 Televisió.

El primer capítol segueix la trajectòria del pianista Ramon Coll i Huguet (1941 – 2023)

El primer capítol de la sèrie seguirà la trajectòria de Ramon Coll i Huguet (Maó, 22 de desembre de 1941 – Barcelona, 16 de gener de 2023). Neix a Maó en el si d’una família de músics. Celebra el seu primer concert amb orquestra als 11 anys, interpretant el Concert per a piano núm. 1 de Beethoven. Amb 14 anys finalitza els estudis al Conservatori, i va obtenir el títol de professor de piano amb les màximes qualificacions. L’any següent, inicia els estudis de perfeccionament amb Jaume Mas Porcel, deixeble d’Alfred Cortot. A l’edat de 15 anys interpreta el Concert en La menor per a piano i orquestra de Grieg, i col·labora amb l’Orquestra Simfònica de Palma, sota la batuta del mestre Ekitai Ahn. Amb 17 anys estrena a Palma el Concert per a mà esquerra de Ravel. Als 18 anys, obté el Segon Premi en el Concurs Internacional Frederic Chopin de Valldemossa, el Premi Extraordinari Magda Tagliaferro i el Premi de l’Institut Francès de Barcelona. El 2015 li fou concedida la Creu de Sant Jordi per una trajectòria reconeguda.