%3A+IB3+Televisi%C3%B3+retransmetr%C3%A0+per+primera+vegada+el+concurs+de+cans+pastors+de+Felanitx

Dilluns a les 15.40

: IB3 Televisió retransmetrà per primera vegada el concurs de cans pastors de Felanitx

El dia de Nadal viurem a IB3 Televisió la dissetena edició de la prova que demostra les habilitats dels cans per conduir les guardes d’ovelles després de rebre les ordres dels pastors.

Serà la primera ocasió en la qual la televisió autonòmica explicarà d’una manera íntegra el concurs de cans pastors de Son Mesquida a Felanitx. A més del guanyador, també veurem qui es proclama campió de les Illes Balears. Un total de 10 pastors i 12 cans hi formaran part. El felanitxer Miquel Adrover, ideòleg de la prova i líder del campionat de cans pastors, hi participarà amb tres cans: Gamfut, Xeco i Carmús. També hi serà, entre altres pastors, Jaume Coll que presenta el programa Uep! Com anam? amb la seva cussa Lamby, també de raça Border Collie. El concurs consta de dues proves per demostrar la simbiosi que formen el ca i el pastor per conduir la guarda d’una vintena d’ovelles al camp de Son Mesquida. Les cinc millors puntuacions aconseguides a la primera prova que està dividida en dues parts passaran a la ronda final. Un cop feta la segona prova de cinc minuts de durada per fer entrar i sortir les ovelles a un portell determinaran el guanyador en sumar les dues puntuacions.

La retransmissió estarà conduïda per Miquel Salamanca, presentador del programa Méteo, temps i natura a IB3 Televisió. Estarà molt ben acompanyat amb Salvador Rovira expert en concurs de cans i la veterinària Maria Magdalena Adrover. Ells acostaran a l’espectador tota la informació del concurs, i a peu de camp Maria Antònia Serra realitzarà les entrevistes als pastors. El concurs també viurà un moment força emotiu. Es farà una cerimònia d’homenatge a en Xusco, el ca irrepetible de Miquel Adrover amb el qual ha guanyat multitud de concursos dins i fora de les Illes Balears.

El concurs de cans pastors de Felanitx s’emet dilluns 25 de desembre a les 15.40h.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #CansPastorsIB3 i a facebook.com/ib3org.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.