X

Ibiza Cine Fest projectarà quatre treballs nominats als Goya 2020

El festival ofereix entre 80 documentals i llargmetratges entre el 31 de gener i el 9 de febrer

30/01/2020

Ibiza Cine Fest projectarà quatre treballs nominats als Goya 2020

La quarta edició del festival de cinema independent d’Eivissa, Ibiza Cine Fest, projectarà prop de 80 reportatges i documentals a diferents sales de l’illa. El primer treball es veurà aquest divendres 31 de gener al centre cultural de Can Jeroni a Sant Josep. Es tracta de “Moonface: Una mujer en la guerra”. Explica la vida de la fotògrafa i corresponsal de guerra resident a Eivissa, Christine Spengler, un documental premiat amb la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga. També aquest mateix divendres es farà la preestrena de “Salka en la tierra de nadie”, un llargmetratge dirigit per Xavi Herrero, director de Ibiza Cine Fest i que a més es projectarà a la Berlinale 2020.

Al certamen es podran veure pel·lícules com “Ojos negros” guanyadora de la zona cine de Màlaga i també premiada amb la Biznaga de Plata. El festival de cinema independent projectarà també “Oreina”, premiada al darrer Festival de Sant Sebastià, la nord-americana “Two Girls” o la mexicana “Pelm”. També es podran veure documentals com “Peret. Yo soy la rumba” o “Ballad of a Rigtous Merchant” sobre Werner Herzog.
Al festival que es desenvoluparà en diferents sales d’Eivissa es projectaran quatre treballs nominats als Goya 2020. És el cas de “El árbol de las Almas Perdidas” que va estar seleccionat com a millor curtmetratge d’animació, Suc de síndria”, nominat a millor curtmetratge d’animació, “El infierno” nominat al millor curtmetratge documental i  i “Xia Xian”, nominat a l’edició de 2020 com millor curtmetratge de ficció.

El festival ofereix deu dies de programació des del divendres 31 de gener fins al segon cap de setmana de febrer. Les projeccions es faran al centre cultural de Can Jeroni a Sant Josep, al Teatre Espanya de Santa Eulària.També s’inclouran tallers sobre la teoria del relat cinematogràfic, un cineconcert i una jornada professional oberta al públic amb una taula redona amb cineastes. A més, el festival també té l’opció de veure programació online amb un monogràfic sobre els inicis de David Lynch i un homenatge als 50 anys de la pel·lícula ambientada a Eivissa “More” de l’any 1969. Durant els dies que durarà el festival es podrà visitar una exposició de Pepe Tauste “Memiento Mori”.

El festival Ibiza Cine Fest inclou aquest 2020 set seccions oficials competitives, una secció FEM-Cine, Seccions Paral·leles, acitivitats i una secció professional. Pel que fa a les seccions paral·leles s’inclou l’estrena de dos llargmetratges produïts a Eivissa d’origen alemany i japonès, dos monogràfics dirigits als instituts d’Eivissa i Formentera sobre medi ambient amb l’estrena del documental “The Story of Plastic” i per prendre consciència sobre els accidents de trànsit amb la cinta “Una mañana fría”.

30/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris