Pablo Iglesias no es refia de la promesa de Sánchez de no pactar amb el PP

Devers 1.200 persones han assistit avui a l'acte de campanya electoral de Unidas Podemos al Palau de Congressos de Palma

El secretari general de Unidas Podemos i candidat a la Presidència del Govern, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest divendres a Palma que a la presidenta del Govern, Francina Armengol, “li agradaria governar en solitari” però “és intel·ligent i comprèn que si no té majoria absoluta cal compartir responsabilitats”, ja que a l’Executiu autonòmic governen en coalició MÉS per Mallorca, PSIB i Unides Podem.

En referència a les declaracions del candidat socialista Pedro Sánchez que ha descartat pactar amb el Partit Popular, Iglesias ha assegurat que no se’n refia i ha assegurat que “el pla és restaurar el bipartidisme”. Iglesias ha dit que fins i tot a la premsa de “dretes” apunten que el PSOE i el PP estan condemnats a “entendrer-se”, una probabilitat que, des de Unidas Podemos, denuncien des de fa dies.

“Quan Felipe González i Mariano Rajoy varen parlar d’una coalició incòmoda, varen assenyalar el destí que volen els poderosos per al país: una restauració del bipartidisme, però aquesta vegada no mitjançant el torn sinó governant junts o acordant una investidura”, ha explicat Iglesias.

Per aquest motiu, el candidat a la Presidència del Govern d’Unides Podem ha cridat a la mobilització per convèncer al major nombre de persones perquè el proper 10 de novembre votin al partit morat, i ha promès que ells no regalaran el seu vot, sinó que el defensaran “amb ungles i dents” per transformar-lo “en polítiques que canviïn la vida de la gent des del Govern”.

D’aquesta manera, incidia a entrar al Consell de Ministres, i ha avançat que si tenen el suport suficient, malgrat que no es refiï de Sánchez “va dir que faríem un Govern de coalició i no el va fer”, no deixarà que ningú “falti al respecte” als milions de votants de Unidas Podemos.

En aquesta ‘trobada amb la gent de Balears’ han acompanyat a Iglesias els candidats d’Unides Podem al Congrés per les Illes Balears, Antònia Jover, Lucía Muñoz, Jorge Rosselló i Beni Aguiló, la secretària general de Podem Illes Balears, Mae de la Concha, i el vicepresident del Govern d’Illes Balears, Juan Pedro Yllanes.

Així s’ha expressat Iglesias a un acte de campanya electoral al Palau de Congressos de la capital mallorquina, al qual han assistit al voltant de 1.200 persones, i ha assegurat que la presidenta del Govern “segurament ha de reconèixer que moltes coses milloren gràcies al fet que hi ha persones de la formació morada” dins l’Executiu balear.


Sánchez promet no pactar un Govern amb el PP  
El s partits engeguen la campanya electoral del 10-N que durarà 8 dies