Iglesias%3A+%26quot%3BS%C3%A1nchez+pot+canviar+de+matal%C3%A0s%2C+per%C3%B2+no+pot+faltar+al+respecte%26quot%3B

El líder d'Unides Podem ha dit que les paraules del president en funcions són la prova que l'oferta de govern de coalició no era de debò

Iglesias: “Sánchez pot canviar de matalàs, però no pot faltar al respecte”

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha respost aquest divendres a Pedro Sánchez que quan “un president del Govern que està en funcions no dorm bé pot canviar el matalàs de la Moncloa totes les vegades que vulgui” però no pot “faltar el respecte” a gent que sofreix molt, entre altres coses perquè no hi ha govern.

Iglesias ha respost aixíAuna entrevista la Sexta al cap de l’Executiu en funcions, que anit va dir que “no dormiria tranquil” si hagués cedit a les pretensions d’Unides Podem i hagués acceptat tenir com a ministres a persones de l’entorn del secretari general d’aquesta formació.

El líder de la coalició Unides Podem ha retret a Sánchez que hagi d'”acaparar tot el poder per poder dormir bé”, i ha dit que les seves paraules d’aquest dijous són “la prova” que la seva oferta d’un govern de coalició al juliol no era de debò.”El PSOE mai va desitjar un govern de coalició. Aquella oferta no va ser sincera”, ha dit Iglesias.

“Pedro em va mentir, em va dir abans i després de les eleccions generals que faríem un govern de coalició i jo vaig confiar en ell… Si vaig cometre un error va ser confiar en la seva paraula”, ha manifestat.

El líder de Podemos ha afegit que “aquestes eleccions van de qui protegeix a les famílies” i de qui està disposat, si ve una recessió econòmica, al fet que “les retallades es facin per dalt i no per baix”.

La consellera d’Unides Podem, Mae de la Concha, i consellera d’Agricultura del Govern de les Illes ha dit que allò que li hauria de treure la son a Sánchez és la situació en què estan les comunitats autònomes davant el panorama d’unes noves eleccions.

El portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha assegurat aquest divendres que “si Pedro Sánchez segueix a la Moncloa, els que tendrem dificultats per agafar el son serem els ciutadans de Balears”. En declaracions als mitjans, el líder popular s’ha expressat així en motiu de les manifestacions del ministre de Foment en funcions, José Luís Ábalos, que va vincular el nivell de renda amb l’ús del descompte de resident del 75% i en relació al fet que l’Executiu de Sánchez “no doni el Règim Especial de Balears (REB) ni vulgui pagar els 177 milions de deute a la comunitat pel sistema de finançament”.