ILLES+EN+TRANSICI%C3%93%3A+Els+darrers+anys+del+franquisme+%281970-1975%29

Dissabte a les 21.40h

ILLES EN TRANSICIÓ: Els darrers anys del franquisme (1970-1975)

IB3 documenta la Transició a les Balears amb una sèrie de set capítols

“Illes en Transició” arriba el febrer a IB3 amb l’objectiu de ser una crònica rigorosa d’aquells anys en què les imatges se sumen per construir un relat necessari per entendre uns temps recents, que encara no s’havien retratat en la història televisiva de les Balears. Es tracta d’una sèrie documental, desenvolupada per la productora Quindrop, que al llarg de set capítols abordarà l’anàlisi d’una etapa de canvis, d’implicació política, d’incertesa i d’il·lusions que marcà profundament les persones que la visqueren.

Els noms d’alguns dels protagonistes d’aquesta època s’han mantingut en la memòria dels ciutadans al llarg del temps, tot i que moltes de les seves accions han quedat diluïdes en les pàgines dels diaris. D’Altres, simplement, romanen en l’oblit.

Van ser treballadors, polítics, empresaris, músics, escriptors, periodistes, sindicalistes, feministes, artistes, professors… Alguns van ser peces clau en la creació d’una Transició que, lluny d’heroismes, es mira en l’actualitat amb la crítica implícita al pas del temps.

El primer capítol s’estrena dissabte 2 de febrer a les 21.40 hores a IB3 Televisió i fa un repàs de “Els darrers anys del franquisme (1970-1975)”, el clima polític i social dels darrers anys de la dictadura. Les manifestacions contra el règim, la clandestinitat, la censura i la repressió…. Molts d’activistes són empresonats a les Balears. A la Península es produeix l’atemptat de Carrero Blanco i les darreres execucions del règim: Puig Antich, membres del FRAP… Fets que tenen el seu inevitable ressò a les nostres illes. Un repàs al clima polític i social dels darrers anys d’una dictadura de quatre dècades que es resistia a desaparèixer.

Les setmanes vinents s’emetran “La mort del dictador (1975-1977)”, “El despertar d’una societat (1977 – 1981)”, “Todo el mundo al suelo. El cop del 23 F (1981)”, “L’assentament de la democràcia (1982 – 1990)”, “Què volen aquesta gent? Cultura en transició (1970 – 1990)” i “La fi de la transició?”.

A més de l’emissió habitual a la televisió, podreu veure aquest programa en directe a la pàgina web IB3.org i també el trobareu a la secció “A la carta”.


 IB3 videos Torna-ho a veure