Un iot de 64 metres d’eslora encalla a una seca des Pujols, a Formentera
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament

El finançament i cost de l'obra és on s'han produït les darreres tensions entre govern, consell i empresa concessionària
El Consell d’Eivissa ha celebrat l’entrada en funcionament de l’Àrea ambiental de Ca na Putxa, dins del complex de la planta de triatge i tractament integral de residus, un projecte amb 17 anys de recorregut. Demanen ara que, per a la seva continuïtat en el temps i que no afecti la butxaca dels ciutadans, el Govern s’impliqui en el seu finançament. De moment, el cerquen al Ministeri de Transició Energètica, mitjançant els Fons Europeus de Resiliència. “Si no és possible aquesta solució, obrim la possibilitat de negociar amb el Consell d’Eivissa un conveni per a veure com podem ajudar”, ha assegurat la presidenta del Govern, Francina Armengol.
Un altre punt sobre la taula és el seu cost final: 41 milions d’euros segons el Consell eivissenc, i de 68 segons l’empresa concessionària. Una discrepància econòmica sorgida del retard en la finalització de les obres, que es troba als tribunals.
Es preveu que després de l’actual fase inicial de proves, en gener del 2021 estigui en rendiment òptim, tractant fins a 300 tones de residus al dia.
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions
Els protocols festius inclouen un règim sancionador que defineix les infraccions