Els veïnats podran triar en què volen invertir mig milió d'euros
14L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui la primera campanya dels pressuposts participatius que es posa en marxa al municipi. D’aquesta manera, enguany el consistori per primera vegada ha reservat una partida de 500.000 euros per inversions participatives amb la finalitat que la ciutadania pugui decidir sobre la destinació de parts dels recursos municipals.
«La nostra intenció és motivar a la ciutadania a convertir-se en protagonista activa del municipi, mitjançant la seva implicació a l’hora d’identificar necessitats i cercar-ne possibles solucions. Amb aquest procés de pressuposts participatius donam veu als inquers i a les inqueres per entre tots i totes prendre les millors decisions possibles», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.
Així doncs, avui comença el període de votació a través del qual tots els inquers i inqueres podran triar les propostes que volen que es duguin a terme aquest mateix any. En total, s’han seleccionat 13 projectes, dels quals la ciutadania pot triar 5 i atorgar-los una puntuació de l’1 al 5, en funció de les iniciatives que consideren més importants i prioritàries.
El termini de votació romandrà obert fins al dia 30 de juny. La població pot donar la seva opinió a través de l’aplicació virtual: https://participa.incaciutat.com/ De forma paral·lela, per tal de poder arribar a tota la ciutadania es faran també consultes a peu de carrer i un grup d’animadors visitarà les diferents barriades i punts destacats d’Inca per donar a conèixer la iniciativa i animar a les persones a participar.
«És important potenciar la dinamització amb l’objectiu d’arribar a tota la ciutadania i impulsar la participació. Així, podem ajustar la despesa municipal a les necessitats i prioritats de la majoria d’inquers i inqueres, donant-los l’oportunitat de decidir i seguir millorant entre tots i totes la nostra ciutat», destaca el regidor de Participació, Andreu Caballero.
En el marc d’aquest projecte, prèviament s’ha dut a terme una consulta ciutadana amb la finalitat de conèixer de primera mà les principals necessitats, demandes i suggeriments de la ciutadania inquera. D’aquesta manera, amb la informació recollida a tots els encontres i les reunions mantingudes amb entintats, associacions i diferents col·lectius, s’han elaborat les 13 propostes que actualment es poden votar.
En conjunt, per tant, la finalitat d’aquesta iniciativa és millorar la comunicació i relació entre la ciutadania i l’administració local, generar una reflexió activa i positiva entre la població, alhora que es treballa per una major transparència i eficiència en la gestió municipal a través de la participació ciutadana.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular