INCORPORACI%C3%93+IMMEDIATA%3A+Els+astrof%C3%ADsics

Dimarts a les 18h

INCORPORACIÓ IMMEDIATA: Els astrofísics

Cada dimarts a les 18.00 h de la tarda a IB3 Ràdio podeu escoltar el programa que presenta Toni Traveria, Incorporació Immediata. Un programa que cada setmana ens apropa i descobreix una professió nova.

Per aquesta setmana ha preparat un ofici molt diferent dels altres i que sorprèn molta gent, ja que és un camp molt específic.

Es tracta d’entendre l’univers i els seus engranatges de funcionament. Un tema que sempre ha preocupat i ha estat un dels reptes de la humanitat. Això és el que intenten els astrofísics.

Com sempre, es faran les seccions habituals en què es divideix el programa. Per començar amb la fitxa tècnica, amb les característiques de la feina.

A continuació, característiques de la formació amb dos professionals que es dediquen a aquest sector. Primerament parlaran amb Ramon Oliver, catedràtic de Física de la Universitat de les Illes Balears. També tindran a Matheus Kriginsky que ha començat el doctorat en Física i que ha completat els màsters en Física Avançada i Matemàtica aplicada.

La valoració social per conèixer l’opinió dels ciutadans sobre aquesta professió, amb l’enquesta al carrer.

El dia a dia de la professió, l’últim bloc del programa comptarà amb dos testimonis. Primer, Salvador Sánchez, que és el director científic de l’Observatori Astronòmic de Mallorca. I, també, Alberto Rebassa, professor i investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya – UPC.

Podeu escoltar aquest programa en antena a les sintonies d’IB3 Ràdio:

Mallorca 106.8
Menorca 88.6
Eivissa i Formentera 93.7

Però també el podeu escoltar en directe  des del web.