INCORPORACI%C3%93+IMMEDIATA%3A+Els+margers

Dimarts a les 18h

INCORPORACIÓ IMMEDIATA: Els margers

El programa Incorporació Immediata ens apropa una professió segurament desconeguda per a molts: els margers.

Hi ha una gran part de la població que no coneix aquesta professió, per això Incorporació Immediata els hi dedica aquest programa. Quina és la seva feina principal? Què fan al seu dia a dia? Perquè van decidir ser margers? Com varen arribar a ser-ho?

Esbrinaran tots els secrets d’aquesta professió amb profundes arrels històriques. Els margers varen decidir convertir el problema de l’excés de pedres en un aliat perfecte per domesticar el paisatge donant-li un altre ús a aquestes. Per això, es poden construir marges, parets, cabanes, camins de ferradura, torrents empedrats, fonts de mina… part d’aquestes construccions formen part de la Serra de Tramuntana, que és Patrimoni Mundial de la UNESCO. Amb la col·laboració de Gremi de Margers de Mallorca es desgranaran totes les incògnites d’aquesta feina.

La secció ‘Característiques de la formació’ la dedicarem a conèixer els trets diferencials de l’ofici. Per fer-ho, comptarem amb Guillem Palou. Ell és mestre de margers i membre de la Junta Directiva del Gremi de Margers de Mallorca.

Tot seguit, com cada dilluns, farem l’enquesta al carrer per obtenir la ‘Valoració social’ de la professió entre la ciutadania.

Finalment, a la secció ‘El dia a dia de la professió’ tindrem a dos professionals del sector que ens explicaran com és el seu dia a dia: Tomeu Ordinas i Miquel Estarellas.

Tot això de la mà de Toni Traveria, presentador del programa.

Podeu seguir el programa en directe a https://ib3.org/directe?c=radio però també sintonitzant IB3 Ràdio.