X

Indignació a Itàlia pel comportament d’un turista: grava suposadament uns noms als murs del Coliseu de Roma

Els ministres italians de Cultura i Turisme han publicat missatges per condemnar els fets i demanar sancions contra el presumpte autor

27/06/2023

Indignació a Itàlia pel comportament d’un turista: grava suposadament uns noms als murs del Coliseu de Roma

Indignació a Itàlia pel comportament d’un turista. El ministre de Cultura italià, Gennaro Sangiuliano, ha qualificat d'”indigne” i “incívic” com un turista estranger va danyar els murs del Coliseu de Roma per gravar, amb una clau, suposadament el seu nom al costat del de la seva parella. “Consider molt greu, indigne i una mostra de gran incivisme que un turista desfiguri un dels llocs més famosos del món, patrimoni de la història, per a gravar-hi el nom de la seva nòvia”, va lamentar el ministre en un comunicat.

‘Ivan + Hayley 23’ és el missatge que un jove turista va escriure en les parets de l’amfiteatre romà, el monument més visitat d’Itàlia i Patrimoni de la Humanitat des de 1980. La “gesta” va ser gravada en vídeo i compartida en les xarxes socials el divendres passat per un altre visitant que va recriminar el comportament del turista, que arriba a mirar a càmera somrient.

Les imatges, que han estat publicades en diferents xarxes socials, han despertat la indignació de molts usuaris. Després de gravar les imatges, l’autor del vídeo va informar del succés el personal del Coliseu, que es va posar en contacte amb la Policia. Les autoritats italianes treballen per identificar el turista i imposar-li les sancions corresponents, que poden arribar a multes de fins a 19.000 euros i un any de presó, segons els mitjans locals. “Esper que qualsevol que hagi fet aquest acte en el Coliseu sigui identificat i castigat d’acord amb les nostres lleis”, afirma el ministre Sangiuliano.

“Consider molt greu el que va passar al Coliseu. Esper que el turista sigui sancionat perquè entengui perfectament la gravetat de l’acte. Hem de respectar la nostra història i cultura. No podem permetre que aquells que venen a visitar la nostra nació se sentin lliures de comportar-se d’aquesta manera”, escriu la ministra de Turisme Daniela Santanchè en una nota. ”És realment un gest incivilitzat i sense sentit desfigurar el Coliseu amb claus, símbol de Roma i Patrimoni de la Humanitat. Condemnam enèrgicament aquest comportament bàrbar que ofèn tota la ciutat i el món sencer”, ha piulat el batle de Roma, Roberto Gualtieri . “Esper que el responsable sigui sancionat com es mereix”, subratlla.

Aquesta no és la primera vegada que els visitants de l’amfiteatre decideixen vandalitzar-ne els murs. En les imatges del moment compartides en les xarxes socials es distingeixen nombroses marques i inscripcions d’altres visitants. El passat estiu una turista canadenca va ser sorpresa pels agents de seguretat del Coliseu mentre escrivia el seu nom amb una pedra en els mateixos murs. En aquesta ocasió, els vigilants van poder alertar-ne ràpidament la Policia, que va acudir al lloc i va denunciar la turista.

No és la primera vegada que un vídeo causa indignació per comportaments suposadament incívics de turistes. Al novembre de l’any passat, una multitud de gent enfadada va linxar una turista que va pujar sense permís els 91 esglaons del castell de Kukulkán, una de les set meravelles del món modern que es troba en la zona arqueològica de Chichén Itzá, al sud-est de Mèxic.

Notícies relacionades >

27/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT