Un mort i vuit ferits en un xoc entre un autobús del TIB i un cotxe a Portocolom
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí

Depenent de la força dels corrents ascendents i descendents dels niguls que formen la tempesta, s'esdevenen formes molt irregulars
/ Imatge publicada per Meteocat al seu compte oficial de Twitter.
20Intenses tempestes han causat aquest dimarts una forta calabruixada a la Bisbal d’Empordà, a Girona. L’extraordinari calabruix ha deixat a la zona pedres d’una mida de 10 centímetres de diàmetre, la dimensió més gran caiguda a Catalunya des de fa 20 anys, segons ha confirmat el Servei Meteorològic de Catalunya.
Però, com pot arribar una pedra a assolir aquesta mida? Els niguls de tempestes tan intenses com les de finals d’estiu tenen uns corrents d’aires ascendents i descendents molt marcats, fins i tot agressius. Una vegada format el calabruix, quan intenta caure a la superfície, es troba com a barrera un d’aquests corrents d’aire ascendents, el qual la torna empènyer cap amunt.
A partir d’aquí, s’inicia un cicle en què s’afegeixen altres partícules d’aigua i es genera una pedra cada vegada més gran. Una pedra que, fins que no disposa d’una mida i un pes suficients per guanyar el corrent ascendent, no cau en terra. Aquest procés fa que el calabruix contengui formes molt irregulars i que les pedres no siguin perfectament rodones.
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
De moment, la pana no està afectant el sistema elèctric de les Balears
Es tracta d'un britànic de 40 anys