Investiguen l’aparició de tres cadàvers surant en aigües de les Balears
Un dels cossos ha estat localitzat a la platja de ses Estaques, a Santa Eulària des Riu

La tecnologia d'Open Cosmos, de Rafel Jordà, serveix a l'estratègia New Space de la Generalitat de Catalunya
A les 7:07 del matí del dilluns 22 de març s’ha enlairat el coet rus Soiuz 2 des de la base de Baikonur, al Kazakhstan. A bord hi anaven dos nanosatèl·lits construïts per l’empresa Open Cosmos, del mallorquí Rafel Jordà.
Un d’ells és el primer que s’ha desenvolupat dins l’estratègia “New Space” de la Generalitat de Catalunya. Els infants de la comunitat han decidit batiar-lo com a “Enxaneta”.
Aquest nanosatèl·lit estarà en òrbita a 500 quilòmetres de la Terra i servirà per millorar la connectivitat en àrees remotes. El director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, Ignasi Ribas, en destaca la importància: “D’aquí a uns anys viurem una revolució, molts dispositius del nostre voltant estaran connectats a Internet. Això, per a la gent que viu a les ciutats és relativament senzill, però en llocs remots això no és així”.
Els nanosatèl·lits serviran també per aportar dades que ajudaran a lluitar contra el canvi climàtic.
Aquests nanosatèl·lits tenen un marcat accent mallorquí. A més de Rafel Jordà, tres enginyers més de l’illa han col·laborat en la seva fabricació.
Un dels cossos ha estat localitzat a la platja de ses Estaques, a Santa Eulària des Riu
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions