Joan Mir és el nou líder de MotoGP

El mallorquí acaba tercer i supera en 6 punts al fins ara líder del Mundial Fabio Quartararo

Serenor fora de la pista la d’aquest pilot, que ja domina el regne de MotoGP. Motorland s’ha convertit en Mirland, la terra on el que era utopia fa setmanes, guanyar el mundial, comença a construir-se com un fet reial. A la sortida, la Suzuki que ha destrossat rivals ha estat la de Rins, però Joan Mir s’ha instal·lat a la cinquena posició. Confiat en el fet que la seva muntura guanya rendiment a cada volta, el mallorquí ha esperat l’instant màgic. I ha estat aquest: una doble destralada a Morbidelli i el fins avui amo del campionat, Quartararo. Un moment que pot definir un títol. El cinquè podi del curs era bon botí, sobretot perquè el diable ha viscut un infern i ni ha puntuat, però Joan volia arrodonir la jornada amb el primer triomf. L’enemic estava a casa perquè Rins volava i l’enemic estava al darrere, perquè Alex Màrquez té llinatge lluent i futur per reivindicar. Mals companys en una partida amb les cartes marcades.

El dèficit mecànic ha condemnat les opcions de veure primer la bandera a quadres, però Suzuki somriu per partida doble. El blau domina el cel del campionat. Un cel que Joan Mir a la fi acarona. Té un més per aferrar-lo per sempre.

Joan Mir, tot i no haver guanyat cap cursa, conquereix el lideratge i suma 121 punts. Supera Fabio Quartararo, situat ara a 6 punts del mallorquí. Però no es tanca aquí la llista d’aspirants al títol perquè Maverick Viñales apareix a 12 punts i Dovizioso a 15. Un escenari molt ajustat quan falten 4 proves per acabar la temporada. Aquest és el calendari amb una altra visita a Motorland el pròxim cap de setmana. Després, una setmana de descans abans de l’sprint final. En 3 setmanes consecutives: 2 grans premis a Txest, a València, i el gran final al nou traçat de Portimao, a Portugal. Allà Joan Mir pot convertir-se en el segon pilot balear en guanyar el mundial de MotoGP. Jorge Lorenzo en va sumar 3 i va liderar el mundial per darrera vegada al curs 2016. Avui, ha tingut successor.