X

Josep Maria Miró guanya el Premi Born amb “El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”

És la tercera vegada que Miró s'endú el guardó i és l'únic autor que ho ha aconseguit

25/10/2020

Jordi Codina

L’obra guanyadora del XLV Premi Born de Teatre d’enguany és “El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”, una obra del dramaturg català Josep Maria Miró i Coromina. Es dóna la circumstància que és la tercera vegada que Miró s’endú el guardó. És l’únic autor que ho ha aconseguit.

L’acabat de reinaugurar Teatre de Born de Ciutadella ha acollit, quinze anys després del darrer cop, la gala de lliurament del Premi Born de Teatre. Damunt l’escenari la soprano Maria Camps  i Pere Arguimbau a la guitarra creaven l’ambient d’una nit molt especial per celebrar un guardó que enguany ha batut tots els rècords de participació amb 571 obres originals i inèdites presentades, més del doble del màxim assolit fins ara. D’entre elles el Jurat ha triat “El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”. L’autor, Josep Maria Miró, ja s’havia endut el Premi l’any 2009 amb “La dona que perdia tots els avions” i el 2011 repetia amb “El Principi d’Arquimedes

“El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc” és un monòleg a set veus que, segons el jurat, resulta un homenatge al teatre de Passolini i a Tarantino i en el qual és tan important el que no es diu com el que s’expressa. Els seus membres l’han triada tant per l’efecte hipnòtic, capaç de crear imatges des del principi, com per la declaració d’amor que fa a la vulnerabilitat de la bellesa.

Les obres de Josep Maria Miró i Coromina s’han traduït a una vintena de llengües i s’han estrenat a més de trenta països. Ara el Premi Born de Teatre li atorga 14.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora en les quatre llengües oficials de l’Estat.


‘El ninot’, monòleg guanyador de la sisena residència de Creació Teatral Premi Born
Quatre obres finalistes al Premi Born de Teatre de les 571 presentades al certamen
La reobertura del teatre de Es Born s’avança per acollir el Premi Born

25/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris