Julie Doiron

La canadenca és un dels noms de més rellevància d’aquesta edició

A partir de les 21.15 del primer dels dies de festival, just després dels encarregats d’obrir foc musical del Summer Pie, Los Belmez, arribarà la posada en escena del talent de Julie Doiron. 

Una compositora que du 25 anys damunt els escenaris, primer com a baixista de la banda Erics Trip, després emprant el sobrenom de Broken Girl, i finalment, mostrant-se artísticament amb el seu nom propi.  Durant aquest temps, ha publicat 10 discos, a més de fer una altra desena de projectes discogràfics, tant en format single com en col·laboració amb altres artistes (Mount Eeire, Daniel Romano, etc). 

No és la primera vegada que Dorion arriba a l’Illa, de fet, va esser un dels primers concerts que, gràcies a la visió sonora i a la feina promotora de Pecan Pie, va programar la gent responsable del festival. Era l’abril de 2007, al Cafè Lisboa de Palma, en un format més acústic que el que es podrà veure divendres. 

Tant en acústic com amb una dosi extra d’instrumentació, la proposta musical de Doiron té una elegància i una senzillesa sonora molt interessants. Gràcies a aquestes virtuts, va conèixer què és això de guanyar distincions de la importància del Premi Juno. L’any 2000, guanyava aquest premi al “Millor disc alternatiu” per “Julie Doiron and the wooden stars”. Va esser el debut discogràfic en solitari d’aquesta compositora, mestra de ioga i mare de 4 fills. 

Per cert, si voleu saber com actua, tant en l’un com en l’altre format, Julie Dorion actuarà amb Son and the holy ghosts, a la festa musical de l’Espai Xocolat de Palma, festa prèvia que prepara el festival. Serà dijous 11, a les 20.30 h, amb entrada lliure. Més informació aquí. 

Encara que per descobrir o redescobrir l’enorme talent compositor de Julie Dorion, el millor que es pot fer és passar per Es Baluard divendres, per escoltar encisats les notes càlides, intimistes i plenes de folkpop d’un dels noms de més pes del cartell d’enguany. 

I si no podeu esser-hi, recordau que al programa Mediterràdio (dissabte, 20:30 h) podreu sentir un parell d’aquests temes, acompanyant la conversa prevista amb la canadenca.